11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDoamnele XXL isi fac cumparaturile on line

Doamnele XXL isi fac cumparaturile on line

Cumparaturile nu sunt intotdeauna o placere, asa cum s-ar putea crede. Pe lânga buget, destul de limitat in cele mai multe cazuri, in spatele satisfactiei cumparaturilor se pot ascund si alte neplaceri.


Este suficient sa ne gândim la doamnele „cu greutate“, când se indreapta spre cabina ca sa incerce imbracamintea. Rusinea e la ea acasa, mai ales ca prin preajma este mereu o vânzatoare un pic prea plina de zel, care vine si priveste cu un ochi critic victima din cabina de proba.


Din acest motiv, doamnele din Marea Britanie au decis sa „boicoteze“ magazinele si sa isi cumpere hainele on line, unde pot gasi cam tot ce e nevoie. Cu „complicitatea“ anonimatului oferit de internet, doamnele scapa de umilinta „prezentarii“ in fata vânzatoarei. In plus, avantajele shopping-ului on line nu se limiteaza la salvarea respectului de sine. Internetul ofera o gama de marimi mari, care deseori nu se gasesc in marile magazine.


XXL – o marime cu probleme


Corpolenta actrita de comedie Dawn French (doamna din tabloul din „Harry Potter si prizonierul din Azkaban“) este una dintre nenumaratele doamnele cu câteva kilograme in plus, care ar dori sa isi cumpere haine, dar nu gaseste nimic pe masura ei.


De altfel, ea si-a facut un adevarat scop in viata din a apara drepturile acestor „nefericite ale sortii“. Convinsa ca exista o piata a marimilor mari care nu a fost explorata suficient, a decis sa isi deschida um magazin on line de haine XXL.


Magazinul cu pricina se numeste Sixteen 47, altfel spus 16, cea mai mare talie de pe piata si 47, pentru ca 47 la suta dintre britanice au nevoie de cel putin aceasta marime.


Intuitia lui French este confirmata si de statistici. In timp ce in in perioada septembrie – noiembrie 2005, vânzarile de haine oversize au scazut de la 64,4 la 61,6 la suta din totatul vânzarilor de haine feminine din Marea Britanie, fata de aceeasi perioada din 2004, in sectorul on line lucrurile sunt diferite. Comertul on line si prin posta a crescut de la 13,1 la suta acum doi ani, la 14,3 la sfârsitul anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS