11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOgarul afgan, regele câinilor

Ogarul afgan, regele câinilor

Câinii din rasa Ogar afgan au un comportament aristocratic. Sunt câini inalti, zvelti, cu un cap lung si ingust, rafinat si cu falci puternice.


Descriere


Acesti câini au occipitalul proeminent. Ochii intunecati ai acestora au forma de migdala. Urechile sunt plate si lipite de cap. Gâtul acestor câini este lung si puternic. Oasele femurale sunt chiar proeminente. Picioarele din fata la acesti câini sunt puternice si drepte, iar cele din spate sunt mari si acoperite cu par lung. Coada are o bucla sau un inel la vârf. Blana lunga, catifelata, bogata, este adesea de culoare aramie, mai inchisa pe fata si pe urechi, desi sunt permise toate celelalte culori.


Temperament


Câinii din rasa Ogar afgan sunt impunatori, dar foarte dulci, loiali, afectuosi si sensibili. Sunt câini care trebuie dresati cu grija. Câinele afgan a fost descris ca „regele câinilor“ datorita aspectului maiestuos, elegant, nobil. Totusi, ei pot fi suspiciosi, dar nu ostili strainilor. Desi sunt niste câini solizi, ei se vor plânge daca nu primesc suficienta atentie. Se vor intelege foarte bine cu copiii, mai ales cu cei putin mai mari. La un moment dat, aceasta rasa de câini a avut reputatia de a fi lipsita de onestitate si de incredere, dar astazi acest lucru a fost inlocuit cu un caracter care, desi este inca vioi si istet, se spune ca ar fi mult mai maleabil si mai supus la dresajul canin si la disciplina. Acesti câini pot fi neascultatori daca sunt dresati incorect. Unii câini din aceasta rasa pot fi mai timizi.


Conditii de viata


Ogarii afgani nu sunt recomandati pentru viata de apartament. Sunt destul de inactivi in interior si se vor simti foarte bine intr-o curte de marime medie. Acesti câini iubesc spatiile deschise si trebuie sa li se permita sa alerge liberi in spatii sigure. Au nevoie de minimum 30 de minute pe zi de galop. Speranta de viata la aceasta rasa este de circa 14 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS