14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Cornulete de post

Pentru ca suntem inca in post va oferim doua retete pentru cornulete.


Ingrediente: 250 g margarina, 50 g zahar, 3 linguri de rom, coaja de lamâie, 205 g faina, gem sau rahat pentru umplutura.


Mod de preparare:


Se freaca margarina cu zaharul pâna se face spuma. Se adauga pe rând celelalte ingrediente, se framânta bine, astfel incât sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se intind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem si se impaturesc in forma specifica. Se pun la copt la foc potrivit.


Dupa ce sunt scoase din cuptor, dar inainte sa se raceasca, sunt date cu zahar pudra din belsug.


Cornulete fragede


Ingrediente: 1 pachet margarina, 5 linguri apa, 1 lingura otet, 10 g sare, faina cât cuprinde pentru a se obtine o coca buna de intins, gem sau rahat.


Mod de preparare:


Se face un aluat de consistenta medie, cu margarina, apa, faina, sare. Se imparte in parti egale (dupa ochi) si se umplu cu gem sau rahat. Se impaturesc si se coc la foc potrivit aproximativ 10 minute.


Timp de prepare: 30 de minute


Complexitate: redusa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU