Când va apucati de o dieta observati ca va trageti la fata, dar pantalonii tot strâmti va vin, sau slabiti la picioare si burtica este evidenta, indiferent de ce ati face sa o mascati! Ce trebuie sa faceti? Unul dintre secrete este sa consumati mai multe calorii decât mâncati pentru ca in acest mod corpul va consuma din combustibilul sau de lipide pentru a face fata. Site-ul www.idieta.ro va prezinta câteva reguli minime de conduita daca v-ati propus sa slabiti uniform:
• Stabiliti-va un obiectiv pentru fiecare saptamâna, de exemplu un kg / saptamâna, astfel incât corpul sa nu aiba de suferit!
• Stabiliti-va un meniu zilnic de la care sa nu va abateti! Este foarte important sa rezistati ispitelor, dar daca reusiti inseamna ca sunteti cu adevarat o femeie puternica!
• Evitati alimentele cu indice glicemic ridicat: pâine alba, morcovi (prin preparare, indicele lor glicemic creste), cartofi, cereale;
• Gatiti usor, dietetic, fara grasimi, prajeli si alte dezastre. In rest, nu va fie teama sa mâncati;
• Evitati dietele drastice pentru ca nu faceti altceva decât sa va distrugeti organismul! Daca ii dati zile in sir doar 500 kcal / zi se va multumi cu atât, iar la trecerea la un regim de viata normal nu va mai consuma calorii si va deveni lenes, iar lupta cu kilogramele in plus va continua toata viata;
• Beti minimum 1,5 l de apa pe zi, pentru a elimina toxinele si grasimile. Incepeti ziua cu un pahar mare de apa si incheiati-o cu un ceai de plante (soc, lamâie, coada calului etc.)
Luni
Dimineata: o cafea + o felie de pâine + omleta (un ou + o felie de sunca)
Prânz: 200 g muschi de vita la gratar + 50 g paste fierte (cu 1 lingura ulei de masline si condimente)
Seara: 100 g somon afumat (patru felii) + o salata de cruditati fara maioneza (cu o lingura de ulei de masline, otet si condimente).
Marti
Dimineata: o cafea + un ou fiert + un iaurt (150 g) + o felie de pâine
Prânz: jumatate de piept de pui la gratar + patru – cinci linguri de fasole verde fiarta + o banana
Seara : 200 g ficatei de pui la gratar + patru linguri de orez fiert cu sare si condimente
Miercuri
Dimineata: o cafea + o felie de pâine + pasta de brânza light + o rosie
Prânz: 200 g muschi de vita la gratar + un cartof copt + o salata de muraturi + un fruct de sezon
Seara: 100 g piept de pui afumat taiat bucatele si pus pe o salata mare asortata (o salata verde + doua rosii + un castravete + un ardei gras + doua linguri ulei de masline, otet, sare)
Joi
Dimineata: o cafea + un pahar de lapte cu 1,5% grasime + o felie de pâine + o felie de sunca slaba
Prânz: 200 g muschi de porc la gratar + patru – cinci linguri de varza calita (cu sos de tomate, putin ulei si sare) + o felie de pâine
Seara: 200 g brânza de vaci + doua linguri de smântâna cu 12% grasime + patru linguri de mamaliga + un fruct de sezon
Vineri
Dimineata: un ceai + o felie de pâine + un cub de unt (10 g) + doua lingurite de gem
Prânz: paste cu sos tomat (70 g paste, o ceapa, usturoi, condimente, doua linguri de ulei de masline, doua linguri de parmezan ras)
Seara: 200 g peste la gratar + trei – patru linguri de legume asortate + un fruct de sezon
Sâmbata
Dimineata: o cafea + doi cremvursti + o lingurita de mustar + o felie de pâine
Prânz: o ciorba de vacuta + o mozzarella proaspata + o rosie + o lingura ulei de masline + 1 felie de pâine
Seara: 200 g muschi de vita la gratar + cinci – sase ciuperci la gratar
Duminica
Dimineata: o cana de lapte cu 1,5% grasime + o ceasca de musli sau fulgi de cereale (de orice tip)
Prânz: o ciorba de pui cu legume + o conserva de ton in suc propriu, pusa peste o salata mare asortata
Seara: un cotlet de porc la gratar + patru linguri de piure de cartofi.