11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDieta de post, cu salate

Dieta de post, cu salate

V-ati propus sa tineti post inainte de Pasti si sperati sa dati jos câteva kilograme pentru ca incercati sa renuntati la carne, mezeluri, brânza, cascaval…? Site-ul www.idieta.ro va propune dieta de post cu salate.


Puteti tine aceasta dieta o saptamâna sau doua zile pe saptamâna si anume miercuri si vineri, iar in restul saptamânii sa mâncati normal! Atuurile acestei diete sunt urmatoarele: salatele contin vitamine si minerale; au putine calorii; pe piata sunt deja legume si fructe din belsug si au preturi acceptabile; evitati sa mâncati pâine si paste fainoase in timpul postului.


Beti lichide: ceaiuri, freshuri de fructe, suc de rosii, apa plata cu lamâie. Recomandari: dimineata – 2-3 felii de pâine neagra/ secara prajite; fructe uscate/confiate când simti nevoia de dulce.


Salate de legume:


Salata tip 1. Ingrediente: o salata verde, un castravete, 1/2 de ceapa, 1/2 de catel de usturoi, doua linguri de otet, doua linguri de ulei de masline, sare, piper, crutoane;


Salata tip 2. Ingrediente: 100 g varza alba/rosie cruda, 1/2 de ceapa, o rosie, un castravete, un ardei gras, marar, 200 g porumb fiert, un catel de usturoi, sare si piper alb.


Salata tip 3. Ingrediente: o legatura de ceapa verde, o salata verde, o ceapa mica, un ardei gras, 1/2 de lingurita de vegeta, doua linguri de otet, o lingurita de miere, o lingurita de mustar si o lingurita de ulei, sare, piper negru, o lingura de susan.


Salate de fructe:


Salata de fructe tip 1: pomelo, grepfrut si ananas de la conserva.


Salata de fructe tip 2: struguri si piersici din compot.


Salata de fructe tip 3: mere coapte cu zahar vanilinat si scortisoara / mere crude si pere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS