5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCâinii Leonberger iubesc pe toata lumea

Câinii Leonberger iubesc pe toata lumea

Masculii acestei rase de câini au un cap maiestuos specific, pe când la femele este putin mai mic, mai feminin. Masca neagra nu trebuie sa se extinda peste sprâncene; ea trebuie sa fie deasupra ochilor sau sub ei, dar niciodata pe tot capul. Nasul si buzele acestor câini sunt de obicei negre. Ochii caprui ai acestor câini trebuie sa aiba o expresie blânda si prietenoasa.


Urechile ce atârna sunt de marime medie, iar gâtul lor trebuie sa fie puternic, fara barbie dubla. Blana ce pare a fi grosolana este rezistenta la apa si are nuante de rosu-maroniu. O stea mica alba pe piept si putin alb pe vârful labelor sunt permise. Exista inca dezbateri despre cantitatea de alb permisa pe blana acestor câini. Coama groasa poate crea impresia de asemanare cu un leu. La masculi poate avea nevoie de pâna la patru ani pentru a se dezvolta; la femele, aceasta este mai putin identificabila. Coada acestor câini este foarte stufoasa.


Temperament


Câinii Leonberger sunt foarte vioi prin natura lor. Au o expresie dulce mereu, sunt iubitori, afectuosi, statornici, calmi si iubesc pe toata lumea. Au o inteligenta extraordinara; loialitatea si dragostea pentru copii a acestor câini este neintâlnita la alte rase. Acesti câini au o rabdare incredibila, chiar si fata de cei mai obraznici copii. Exista insa si exemplare mai putin rabdatoare. Majoritatea acestor câini, in cazul in care situatia devine tensionata, prefera sa plece, in loc sa devina agresivi. Sunt asadar câini care nu raspund bine la metode de dresaj canin mai dure. De altfel, dresajul lor necesita multa rabdare. Câinii Leonberger sunt considerati niste giganti blânzi. Sunt mereu seriosi, inteligenti si bravi, dorind sa faca pe plac stapânului. Se inteleg bine cu alti câini si animale de casa si sunt mult mai agili decât multe alte rase gigantice de câini.


Conditii de viata


Acesti câini nu sunt recomandati pentru viata de apartament. Sunt destul de inactivi la interior si cel mai bine cresc intr-o curte de marime cel putin medie. Prefera climatul mai racoros si pot trai si afara. Câinii din aceasta rasa nu au nevoie de prea mult exercitiu. Le place sa fie luati la toate iesirile familiei si se adapteaza foarte usor la orice fel de mediu. Sunt innebuniti dupa inot, plimbari sau sa traga diferite atelaje.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS