14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMâncare si ADN - pentru tinerete vesnica

Mâncare si ADN – pentru tinerete vesnica

Vin, curry si ADN – aceasta pare sa fie formula magica a tineretii. Sau cel putin asa sustin reprezentantii nutrigenomicii, ultima tendinta in materie de medicina antiimbatrânire, care presupune interventia directa asupra ADN-ului prin intermediul alimentatiei.


Termenul „nutrigenomica“ a fost introdus de americanul Jim Kaput, care a deschis in San Diego un centru de sanatate, unde persoanele interesate pot urma tratamente bazate pe acest principiu. Aceasta stiinta se bazeaza pe combinatia a trei substante: vin, curry si ADN. Primele dintre acestea sunt activatori ai genelor numite vitagene si pot interveni asupra celei de-a treia. Impreuna cu alte substante, acestea au miraculoasa capacitate de a mentine o conditie fizica sanatoasa si un corp frumos, in ciuda trecerii timpului.


Substante de nelipsit din alimentatie


In cazul in care doriti sa stiti amestecul de ingrediente, cu efecte imediate asupra ADN-ului, nu trebuie decât sa consultati lista furnizata de Tgcom.it. Printre substantele recomandate se numara curcumina, care confera curry-ului nuanta tipica de galben, aceasta având capacitatea de a proteja neuronii de maladii precum Alzheimer. De ajutor este si resveratrolul, o molecula care ajuta culturile de vita-de-vie si alte culturi sa se apere impotriva ciupercilor. Cercetatorii au descoperit ca organismul uman poate transforma resveratrolul, continut de strugurii rosii si mure, intr-un binecunoscut agent anticancerigen a carui tinta sa fie distrugerea celulelor canceroase. Acidul ferulic, continut in rozmarin, de exemplu, are proprietati antiimbatrânire, iar carnosina, prezenta in carne, creste sistemul imunitar. Melatonina, a carei productie are loc pe timpul noptii, stimulata de intuneric, dar suprimata de lumina, are un mare potential antioxidant distrugând radicalii liberi din corp care sunt raspunzatori de afectiunile degenerative (cancer, Alzheimer si Parkinson). Cea mai importanta calitate a melatoninei este cea de revitalizare a intregului sistem endocrin, asa cum a demonstrat experimental cercetatorul elvetian Walter Pierpaoli. El a transplantat glanda pineala a unui soarece tânar la altul batrân, acesta recâstigându-si rapid vitalitatea si tineretea, iar când a transplantat glanda pineala a unui soarece batrân la unul tânar, acesta a imbatrânit rapid. Cercetatorii au demonstrat ca unele enzime, vitamine si apa pot mentine pielea sanatoasa si curata. Un sfat inca valabil ar fi cele opt pahare de apa pe zi, stiut fiind faptul ca apa transporta alimentele prin corp, eliminând toxinele si, mai ales, lasând cale libera antioxidantilor, care remediaza daunele produse de radicalii liberi. Unda verde si pentru somon, ulei de masline, nuci si seminte, care contin acizi grasi esentiali, pe care corpul nu ii poate produce si care hidrateaza pielea si ii confera un aspect matasos. Un efect important il are si vitamina A, care ajuta celulele sa se mentina intregi, reducând producerea de sebum si care se afla in pepeni, portocale, papaia, morocovi, spanac etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS