19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Dr. Dre – regizor de film


Dupa ce si-a pus amprenta asupra muzicii hip-hop, Dr. Dre si-ar putea face intrarea in lumea cinematografiei semnând un contract cu New Line Cinema. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, Dr. Dre, pe numele sau adevarat Andre Young, se afla la baza a numeroase clipuri ale unor artisti de renume precum Eminem, Snoop Dogg, Mary J. Blige si 50 Cent. El urmeaza sa regizeze o serie de tragicomedii pentru studiourile New Line Cinema. „Am regizat deja numeroase clipuri. Filmul ar fi continuarea fireasca“, a declarat Dr. Dre.


Restaurant pentru soimii pe cale de disparitie


Un grup de iubitori de animale din Nepal a deschis un „restaurant“ mai special. Acesta ofera hrana soimilor, care altfel si-ar pune in pericol viata hranindu-se cu schelete de animale, tratate cu medicamente nocive pentru pasari. Potrivit specialistilor, soimii din Asia de Sud risca sa dispara, principala cauza fiind obiceiul locuitorilor de a administra animalelor diclofenac, un medicament antiinflamator extrem de toxic pentru pasari. Numarul soimilor a scazut de la 50.000 de exemplare, in 1990, la doar 500, potrivit Bird Conservation Nepal. Acum insa, gratie unui punct de servire special dedicat pasarilor creat de Bird Conservation Nepal la Kawasoti, o localitate situata la circa 100 km de Kathmandu, specialistii incearca sa le ofere soimilor posibilitatea de a se hrani cu alimente necontaminate de medicamente, in speranta ca astfel vor diminua pericolul.


Inel de diamante din cenusa animalelor


O britanica a descoperit modalitatea cea mai buna de a avea mereu aproape cenusa animalelor sale preferate, doi câini si o pisica. Dupa cum informeaza Libero.it, Sue Rogers, de 44 de ani, a platit 3.200 de lire sterline pentru ca toata cenusa celor trei animale de companie sa fie transformata intr-un inel cu diamante. Sue a apelat la ajutorul firmei LifeGem din America pentru a transforma in pietre pretioase ramasitele lui Lucky, un ciobanesc englez, ale unui golden retriever, pe nume Sam, si ale unei pisici, Patch. Angajatii firmei au prelevat cenusa de la animalele moarte, pe care au incalzit-o la 3.000 de grade, dupa care s-au folosit de diverse substante chimice pentru a o transforma in diamante brute. Acestea au fost apoi trimise in Anglia, unde Sue si-a facut un inel. „Sunt foarte incântata de inelul meu, pentru ca pot sa imi iau mereu cu mine animalele preferate. Ele au fost totul pentru mine si, chiar daca au murit, sunt acum mereu cu mine. Este un inel minunat si a fost o idee stralucita“, a declarat fericita britanica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS