9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAmfiteatru - un local cu multe plusuri

Amfiteatru – un local cu multe plusuri

Vi s-a intâmplat vreodata sa ajungeti intr-o localitate, sa va fie foame, sa nu cunoasteti pe nimeni si sa va intrebati unde ati putea sa mâncati ceva bun? Sunt convinsa ca da. Daca ajungeti in Calafat, nu ezitati sa incercati Restaurantul Amfiteatru.


In ceea ce ma priveste, când vreau sa manânc intr-un alt oras decât Craiova si nu stiu nici un local in care se manânca bine, de cele mai multe ori apelez la varianta local facând parte dintr-un lant regional sau international de fast-food. Explicatia este simpla: stii intotdeauna ce primesti pentru banii dati. Când am ajuns in Calafat, am primit insa un pont – Restaurantul Hotelului Amfiteatru, un local recent inaugurat care-si primeste oaspetii intr-o atmosfera calda, stilata. Atentia la detalii, dar si armonia culorilor din interior tradeaza aportul unei persoane specializate in decorari interioare.


Mâncarea – o incântare


Mesele din restaurant sunt pregatite de oaspeti, astfel ca meniul bilingv nu poate decât sa va imbie sa incercati ceva din multitudinea de preparate (gustari calde si reci, ciorbe care mai de care, mâncaruri cu specific italian, preparate din carne de pui, porc, peste, la care se adauga diverse deserturi – crepes, salata de fructe, inghetata la cuptor etc.).


Dupa minute in sir de nehotarâre, am comandat o portie de salau cu ciuperci si capere asezonat cu orez cu legume. In aproximativ un sfert de ora am primit doua bucati mari de peste pane acoperite cu un sos de unt, ciuperci si capere, un preparat usor acrisor (gust specific dat de capere), aromat si gustos. Nici orezul cu legume nu a fost mai prejos, fiind la rândul sau la inaltimea asteptarilor. Placut impresionata am fost si de aspectul apetisant al mâncarii. La fel de apetisante au fost si aripioarele de pui in sos de vin. Usor picante, fragede si destul de multe, combinate cu sosul dulce-acrisor, puternic aromat de lichidul bahic, pe acestea le-as cataloga ca un adevarat deliciu culinar. Totusi, desi am apreciat sosul ca fiind extrem de rafinat si gustos, acesta a creat discutii la masa, nu toti companionii mei impartasindu-mi parerea (au recunoscut insa ca nu sunt fani ai mâncarurilor cu vin).


Desertul a adus insa „pacea“ la masa, clatitele Georgette (portia consta in doua clatite umplute cu ananas si acoperite cu un sos de suc de ananas si bucati mari de fructe) fiind pe gustul tuturor.


Nimic de obiectat


Verdictul: multumita deplin de masa si de servire, ospatarita fiind mereu prin preajma (nu a trecut neobservata nici costumatia acesteia, la fel ca aceea a colegelor ei – fusta neagra, camasa alba si vesta gri). In ceea ce priveste nota de plata, aceasta nu a lasat urme tocmai adânci in buzunar, preturile fiind asemanatoare cu cele din localurile craiovene.


Cu toate ca am incercat sa fiu cât se poate de critica, nu am gasit nimic de obiectat la adresa lui. Nici macar la toaleta alb-albastra pe care am gasit-o curata si bine dotata. Mai mult decât atât, pentru ca am zabovit in local mai multe ore si ne-a prins inserarea, ospatarita a aprins lumânarile de pe masa, atmosfera creata fiind de-a dreptul incântatoare (personal as recomanda localul pentru seara).


Restaurant Amfiteatru


Calafat str. 1 Decembrie 1918 nr. 11


Calitatea preparatelor                Foarte buna


Comportamentul personalului        Amabil


Atmosfera                                Stilata


Preturi                                    Accesibile


Toaleta                                 Foarte curata

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU