17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Traditia, identitatea românilor“

„Traditia, identitatea românilor“

In prag de Sarbatori, interpretul de muzica populara Petrica Mitu Stoian a lansat un album care contine colinde stravechi din zona de nord a Mehedintiului.


In preajma lui decembrie, mai toti cântaretii vin cu un material nou pe piata. Fie ca este vorba de un videoclip sau de un album nou, solistii tin sa le faca un cadou fanilor. Nici Petrica Mitu Stoian nu face exceptie. Cântaretul si-a lansat saptamâna trecuta un nou album. De aceasta data este vorba de un material care contine colinde. „Petrica Mitu si colindatorii din Mehedinti“ este cadoul pe care interpretul vrea sa-l faca tuturor admiratorilor sai. Pentru acest material discografic, solistul a ales sa colaboreze cu un grup de colindatori din Mehedinti, cu Adrian Stanca, un interpret din Banat, si cu olteanul Constantin Enceanu. „Cântecele au fost culese din zona Mehedintiului. Am incercat sa aducem colindul nostru de la munte, asa cum este el, nealterat“, a precizat Petrica Mitu Stoian. Pentru a-si pastra autenticitatea, colindele culese au suferit minime modificari. Cântecele au fost „imbracate putin cu o vioara sau sunet de clopotei“. Orchestratia a fost asigurata de Ansamblul „Doina Gorjului“, sub bagheta dirijorului Aurel Blondea.


Pe scena Nationalului din Chisinau


Daca nu ar fi fost atât de ocupat cu toate concertele pe care le-a avut in ultimul timp, Petrica Mitu Stoian ar mai fi scos pe piata in decembrie inca un album. Dar pentru ca a tinut sa onoreze foarte multe cereri de concerte, solistul a amânat pentru anul viitor inregistrarea unui nou material discografic.


„Pregatesc un album nou, pe care nu am avut timp sa-l imprim de Sarbatori“, si-a anuntat solistul fanii. Inregistrarile la noul material se vor desfasura tocmai la Chisinau. Imediat dupa Revelion, solistul va merge in capitala Republicii Moldova pentru a imprima albumul, care nu are inca un titlu. Deplasarea la Chisinau este datorata faptului ca acompaniamentul va fi asigurat de orchestra moldoveana „Martisor“, condusa de maestrul Ion Dascal. Si piesele de pe acest album au fost culese tot din zona de nord a Mehedintiului.


„Traditia este cartea de vizita a românilor, fara ea ne-am pierde identitatea. Cele 18 cântece, printre care se numara si câteva doine emotionante, vor aparea atât pe caseta, cât si pe CD si DVD“, a declarat interpretul. Acesta a precizat ca obisnuieste sa mearga foarte des la confratii de peste Prut si asta pentru ca muzica populara din zona Olteniei este gustata si in Moldova. Ieri, Petrica Mitu Stoian a avut un spectacol la Teatrul National din Chisinau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU