9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum ati cheltui 15.000 de euro?

Cum ati cheltui 15.000 de euro?

Craciunul nu este prea departe si fiecare crestin incepe usor, usor sa isi formuleze propria „lista“ de dorinte. Având in vedere ca fara un buget visele nu prea au sanse sa se realizeze, o revista italiana le-a adresat cititorilor sai o intrebare mai mult decât dificila: „Sub Pomul de Craciun gasiti 15.000 de euro. Cum ii cheltuiti?“.


Sondajul a fost lansat de revista Per Me, iar raspunsurile au fost diferite, in functie de sexul respondentilor. Cele mai multe dintre doamne, mai precis 34 la suta, ar dori sa cheltuiasca banii pentru o calatorie in jurul lumii, in timp ce domnii sunt mai cu „capul pe umeri“, preferând sa nu ii risipeasca. 36 la suta dintre respondentii de sex masculin au declarat ca ar pune banii deoparte pentru a-i folosi la nevoie. Femeile intervievate, cu vârste cuprinse intre 18 si 60 de ani, sunt mult mai romantice si mai visatoare, ele alegând aventura pentru ca, asa cum spune psihologul Luciano Di Gregorio, „ele nu se lasa descurajate de faza de criza si de incertitudini pe care o traim si nu renunta la vise. Calatoria inseamna libertate, descoperiri noi si experiente inedite“. Alte 21 la suta dintre doamne ar dori sa investeasca banii in propria persoana, pentru a se rasfata si a se simti bine. 11 la suta dintre respondente si-ar schimba garderoba, iar zece la suta si-ar plati un abonament la un centru de frumusete. In opinia lui Di Gregorio, aceste optiuni sunt generate de dorinta de a fi in armonie cu ele insele. „A se simti in armonie cu propriul trup este o necesitate importanta pentru femei, care reflecta dorinta de a avea mult timp de dedicat propriei persoane si intentia de a face in sfârsit asta fara a se simti prea vinovate“. Si, in fine 16 la suta dintre doamne au raspuns ca si-ar achizitiona un autoturism nou.


Barbatii, cu „capul pe umeri“


Cei mai multi dintre domni ar pune banii deoparte, demonstrând astfel, daca mai era nevoie, ca sunt puternic ancorati in realitate. In acest sens, Di Gregorio afirma ca barbatii sunt mult mai afectati decât femeile de situatia economica internationala, de razboi si de semnalele de alarma cu privire la distrugerea mediului. Aceasta teorie este confirmata si de rezultatele sondajului. Putinii respondenti care au ales o calatorie de vis au fost tinerii sub 34 de ani, studentii si burlacii, care nu au responsabilitati familiale. Un autoturism nou ramâne un vis pentru 19 la suta dintre domni, in timp ce doar cinci la suta si-ar investi banii intr-o garderoba noua. Tehnologia si fitness-ul sunt subiecte care suscita putin interes printre barbati: trei la suta dintre ei si-ar cumpara ultimul model de „home theater“, in timp ce doar unu la suta si-ar dori un antrenor personal. In rest, atât domnii, cât si doamnele nu sunt prea interesati sa isi schimbe ceva la propriul corp, dorinta exprimata de doar doi la suta dintre respondenti, unu la suta si-ar cumpara o bijuterie si, in fine, tot un procent ar folosi banii pentru a merge la un psiholog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS