19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEl Greco Bistro - un local pe masura asteptarilor

El Greco Bistro – un local pe masura asteptarilor

Pâna in primavara acestui an, El Greco Bistro era unul dintre localurile in care obisnuiam sa merg destul de des. Ulterior, noi „tentatii“ s-au aratat la orizont. Duminica seara am hotarât insa sa vad cum mai este El Greco Bistro.


Inainte de a considera ca daca ati calcat pragul Pizzeriei El Greco este ca si când ati fi mers la El Greco Bistro, ar trebui sa va gânditi de doua ori. Acesta din urma este un local mult mai select. Responsabile de atmosfera calda sunt, probabil, si culorile predominante in local: pereti in culoarea nisipului intr-un degrade interesant.


Ce atrage atentia inca de la intrare este faptul ca localul este impartit intr-o sala mare, cu mese rotunde si minifotolii, unde poti servi masa sau pur si simplu o cafea, si un separeu, realizat cu ajutorul a câteva scari si niste draperii transparente.


Meniu bogat, cu specialitati grecesti


Meniul localului ofera o gama variata de produse – de la ciorbita (de vita si de burta), la specialitati de pui, peste, carne de vita, pizza, paste, salate, fructe de mare, si, bineinteles, specialitati grecesti. La acestea se adauga antreuri, platouri de la 400 la 900 de grame, cu preturi maxime de 30 RON – rezonabil, as spune, având in vedere cantitatea. Am remarcat Platoul Mzkonos cu miez de rac, caracatita, icre, brânza iute, tzaziki, bânza, rosii. Am optat insa pentru o Pizza Tono (cu sos de rosii, ton, cascaval, rosii si ardei gras), care s-a dovedit a fi gustoasa si destul de bogata in ingrediente.


Cheese cake – un desert cremos, incântator


Piesa de rezistenta a fost insa desertul: crepe dulci, cu ciocolata si biscuiti si cheese cake. Aceasta din urma mi-a placut tare mult: o crema spumoasa (cred ca de mascarpone), separata la mijloc de un strat de granule fine de ciocolata. Minunatia era acoperita cu un strat subtire de gelatina dulce, in mijlocul careia trona un vârf de frisca tintuit de o bucata de ciocolata alba. Un deliciu…


Nu la fel de incântata am fost insa de Crepele dulci, cu ciocolata si biscuiti – un fel de clatita uriasa, crocanta, cu un aspect de parca ar fi fost coapta pe vatra. Si cum oricarei clatite ii sta bine umpluta, in interiorul portiei consistente trona un strat de ciocolata (cam prea subtire dupa gustul meu) si câteva bucatele de biscuiti sfarâmati. Peste ea, un nou strat fin de ciocolata si, de asemenea, biscuiti.


Nota nu mi-a rezervat nici o surpriza, preturile fiind normale pentru localurile craiovene, mai ales ca portiile sunt destul de consistente.


Servire buna, toaleta curata


Ospatarul responsabil cu servirea la masa la care m-am asezat a fost destul de amabil. I-am remarcat tricoul personalizat cu numele restaurantului si sortul – adica tinuta potrivita pentru un ospatar dintr-un local care se respecta.


Si cum nu puteam parasi localul fara a face o vizita la toaleta, pot sa va spun ca am gasit-o extrem de curata si moderna, pastrând aceleasi culori ca si localul. Pe lânga oglinda mare din holul de la intrare, toaleta impresioneaza si prin dotarile de care dispune – pe buna dreptate as putea-o numi cea mai moderna toaleta din localurile vizitate pâna acum. Spusele mele pot fi confirmate de prezenta atât a suportului pentru sapun lichid, cât si bateria de la chiuveta care functioneaza pe baza de senzori.


Restaurant “El Greco Bistro”


Str. Calea Bucuresti, Bl. M7 – M8


Calitatea preparatelor                 Gustoase


Comportamentul personalului       Amabil


Atmosfera                                Stilata si calda


Preturi                                     Rezonabile


Toaleta                                    Curata

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS