17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPepenele verde, o leguma

Pepenele verde, o leguma

Desi multi oameni clasifica pepenele verde ca fiind un fruct, practic, el este o leguma, facând parte din aceeasi familie cu castravetele. Pepenele verde este mai gustos atunci când este servit rece, direct din frigider. Cu toate acestea, el a fost cultivat initial numai in zonele cu clima calda. Exista documente care atesta existenta culturilor de pepeni verzi in Egipt, in urma cu 5.000 de ani, si pe teritoriul Indiei de astazi.


Dar unul dintre inconvenientele pepenelui verde este multimea de seminte care trebuie indepartate. In 1939, cercetatorii au realizat un experiment tratând pepenii in floare cu un anume tip de acid. Ulterior, floarea s-a transformat in fruct, dar acesta nu mai avea seminte.


Cordele, Georgia, detine in prezent titlul de Capitala Mondiala a Pepenilor Verzi. Aceste culturi aduc anual venituri de 27 de milioane de dolari. Cei mai multi pepeni care ajung pe piata provin de la fermierii locali, care vând aproximativ 90 de milioane de kilograme de pepeni pe an.


Richard LeFevre detine recordul mondial la consumul de pepene verde. El a mâncat 5,2 kilograme de pepene in doar 15 minute.


Alta ciudatenie in ceea ce priveste evolutia pepenilor verzi a aparut in Japonia. Din cauza lipsei de spatiu, fermierii au „fortat“ pepenii sa incapa in sertarele frigiderelor facându-i patrati. Insa pretul la care ajung acesti pepeni ii fac aproape imposibil de cumparat. In Japonia, un pepene verde patrat, care, ce-i drept, incape perfect intr-un sertar de frigider, costa aproximativ 10.000 de yeni, echivalentul a 82 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS