13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPasi spre o viata sanatoasa

Pasi spre o viata sanatoasa

In ziua de astazi, tot mai multi oameni au programe destul de incarcate, fapt care face fiecaruia dificila sarcina de a avea grija de sine, printr-o nutritie sanatoasa si prin exercitii fizice sustinute. Cu toate ca v-ar putea fi adeseori greu sa respectati intocmai ce va propuneti, site-ul www.ele.ro va propune câtiva pasi simpli de la care nu ar trebui sa faceti rabat in nici o zi.


Pasul 1: Micul dejun este un obicei ce trebuie cultivat


Studiile arata ca toti cei care iau micul dejun in fiecare zi consuma mai putine calorii la prânz si la cina si este putin probabil sa dea iama in snacks-uri pe parcursul zilei. Un mic dejun bogat in fibre si carbohidrati, dar sarac in grasimi, accelereaza procesele metabolice. La micul dejun puteti consuma fie fructe sau cereale cu iaurt, fie un baton care contine vitamine si care va va da energie pe tot parcursul zilei.


Pasul 2: „Masurati“ cu atentie ceea ce mâncati


Nu este necesar sa mâncati de fiecare data tot ceea ce este in farfurie. Cele mai multe portii, in special cele servite la restaurant, sunt mult mai mari decât ar fi normal. Incercati sa impartiti cina cu un prieten, iar la desert comandati o salata de fructe, dar fara frisca.


Pasul 3: Putin câte putin


Alegeti numai alimente sarace in grasimi. Chiar daca nu intotdeauna va face placere, este mai sanatos sa recurgeti la fructe in stare naturala, decât sub forma de suc. Nu doar ca fructele in stare naturala au mai putine calorii, dar obtineti si mai multe fibre si antioxidanti. Daca va infigeti intr-o zi intr-un sandvis, eliminati maioneza sau sosul, inlocuindu-le cu putin mustar. Scapati astfel de niste calorii in plus si nu veti mai simti nevoia sa consumati bauturi acidulate care „umfla“.


Pasul 4: Fiti organizat


Pentru a avea o nutritie echilibrata si sanatoasa trebuie sa respectati câteva reguli. In primul rând nu mâncati aceleasi tipuri de alimente in fiecare zi. In al doilea rând, consumati multe fructe si legume si nu in ultimul rând incercati pe cât posibil sa eliminati grasimile.


Pasul 5: Miscarea inseamna sanatate


Chiar daca va simtiti epuizata la sfârsitul zilei, o ora la sala sau câteva exercitii efectuate acasa sunt mai mult decât eficiente. In plus, va scapa de stresul zilnic si va redau buna dispozitie si pofta de viata. Combinate cu o dieta adecvata, exercitiile pot face adevarate minuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS