14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGardenia - frumusete pretentioasa

Gardenia – frumusete pretentioasa

Prin albul imaculat si parfumul fin al florilor, gardeniile sunt adversare redutabile pentru orice planta de „apartament“. Frecvent intâlnita este specia Gardenia jasminoides, arbust cu frunze relativ mici, lanciolate si de un verde inchis, lucios. Acest arbust are o crestere lenta si inflorirea este destul de greoaie. Dezvoltarea bobocilor se face foarte incet, florile fiind sensibile la modificarile aparute in mediul ambiant.


Desi necesita conditii speciale de ingrijire, ele sunt foarte apreciate de catre iubitorii de plante decorative. Asezati planta in locuri luminoase, dar in lumina indirecta. In timpul verii, udati planta din abundenta si pulverizati apa pe frunze. Iarna, udati-o moderat. Excesul de apa dauneaza plantei, determinând caderea bobocilor si ingalbenirea frunzelor. Caderea poate fi determinata si de lumina slaba si de schimbarile bruste de temperatura.


Fertilizarea o puteti realiza in perioada primavara-vara, cu solutii slabe de ingrasaminte. In schimb, transplantarea se poate face numai primavara, folosind un amestec acid, poros, capabil sa retina apa. Amestecul folosit la plantare trebuie sa contina turba si pamânt de gradina in proportii egale. Pentru a mentine forma tufei, puteti tunde planta primavara sau dupa terminarea perioadei de inflorire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS