17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Un nou rid, un nou semn de imbatrânire


Intr-o societate care apreciaza tineretea si bunul gust in moda, chiar si barbatii incep sa-si faca griji o data cu aparitia primelor linii care le brazdeaza fata, numarându-le parca fiecare an care a trecut.


Multi oameni incearca sa invinga acest „diavol al imbatrânirii“ cu orice truc pe care il au la indemâna, uitând ca sunt unele „marci“ ale vârstei de care nu pot scapa sub nici o forma.


Ingrijirea pielii este importanta, dar acest proces nu se rezuma numai la aplicarea diverselor creme carora li se face reclama. Tenul trebuie ferit, pe cât posibil, de expunerea indelungata la soare. De asemenea, o igiena buna si evitarea mediului in care se fumeaza au un rol important in intârzierea aparitiei primelor riduri.


Dar singurul „beneficiu“ de care nu toti oamenii pot avea parte, indiferent de tratamentele pe care le aplica, este culoarea pileii. Nuantele mai inchise fac ca pielea sa nu prinda atât de repede primele cute. Pigmentul si lipidele tenului inchis ajuta la o mai buna propagare a luminii solare, care usuca si distruge colagenul din piele mai rapid decât in cazul oamenilor cu tenul deschis.


Pe de alta parte, oamenii cu o piele mai inchisa la culoare, in special cei de origine africana, intâmpina probleme mai mari la operatiile de indepartare a parului prin tratamente cu laser.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS