20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRecorduri la box-office

Recorduri la box-office

Succesul vedetelor de cinema se „cântareste“ in trofee, nominalizari si recenzii favorabile. Insa cea mai buna modalitate de a evalua succesul lor este monitorizarea incasarilor la box-office, „cântarul“ cinematografic care simte cel mai bine pulsul publicului.


1. „Titanic“ (1997)


Costuri: 200 de milioane de dolari.


Incasari la box-office: 1,8 miliarde de dolari.


Amestecul inedit de realitate si fictiune, in regia lui James Cameron, a avut cele mai mari incasari din istoria cinematografiei. Filmul prezinta povestea impresionanta de dragoste a doi tineri pe care nimic nu ii poate desparti.


2. „Stapânul Inelelor: Intoarcerea regelui“ (2003)


Costuri: 94 de milioane de dolari.


Incasari la box-office: 1,03 miliarde de dolari.


Al treilea film al seriei a avut 11 nominalizari la premiile Oscar, personajele incheindu-si calatoria aventuroasa pentru distrugerea „pretiosului“ inel.


3. „Harry Potter si Piatra Filozofala“ (2001).


Costuri: 130 de milioane de dolari.


Incasari la box-office: 968,7 milioane de dolari.


Pelicula se bazeaza pe prima carte din seria „Harry Potter“, aventurile vrajitorului incepând sa prinda viata chiar in ziua in care acesta implineste 11 ani.


4. „Razboiul Stelelor: Episodul I“ (1999).


Costuri: 110 milioane de dolari.


Incasari la box-office: 925,5 milioane de dolari.


La mai mult de 20 de ani de la realizarea primului film „Razboiul Stelelor“, George Lucas decide sa se intoarca la inceputul povestii, creând primul episod – „Amenintarea fantomei“ – din aceasta serie cinematografica.


5. „Stapânul Inelelor: Cele doua turnuri“ (2002)


Costuri: 94 de milioane de dolari.


Incasari la box-office: 920,5 milioane de dolari.


Partea a doua a trilogiei lui J.R.R. Tolkien i-a adus un nou triumf regizorului neo-zeelandez Peter Jackson. Lupta Binelui impotriva Raului se desfasoara intr-un cadru magic, creat cu ajutorul efectelor speciale de exceptie.


6. „Jurassic Park“ (1993)


Costuri: 63 de milioane de dolari.


Incasari la box-office: 920 de milioane de dolari.


Pelicula, in regia lui Steven Spielberg, readuce la viata fiinte demult disparute. Dinozaurii sunt clonati dupa ADN, amenintând sa ocupe un parc de distractii pe o insula din Costa Rica.


7. „Shrek 2“ (2004)


Costuri: 75 de milioane de dolari.


Incasari la box-office: 881 de milioane de dolari.


In partea a doua a cunoscutei serii, Shrek, Fiona si Donkey traiesc noi aventuri. Simpaticul capcaun isi cunoaste socrii, care nu se arata foarte incântati de noua „achizitie“ a fiicei lor.


8. „Harry Potter si Camera Secretelor“ (2002)


Costuri: 100 de milioane de dolari.


Incasari la box-office: 866,4 milioane de dolari.


Micul vrajitor este una dintre cele mai profitabile „inventii“ din ultimii ani, aducându-i scriitoarei britanice J.K. Rowling un succes nesperat.


9. „In cautarea lui Nemo“ (2003)


Costuri: 94 de milioane de dolari.


Incasari la box-office: 849,8 milioane de dolari.


Filmul de animatie, creatie a studiourilor Pixar, le ofera celor mici povestea amuzanta a doi pesti clovn – Marlin si Nemo – care ajung din ocean in acvariul unui dentist. In 2004, proiectul a câstigat premiul Oscar la categoria „cel mai bun film animat“.


10. „Ziua Independentei“ (1996)


Costuri: 75 de milioane de dolari


Incasari la box-office: 813,1 milioane de dolari


Pelicula, care ii are in rolurile principale pe Will Smith si Jeff Goldblum, prezinta imagini uluitoare ale invaziei extraterestrilor asupra umanitatii. Jocul excelent al actorilor este completat perfect de efecte speciale de senzatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS