5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Meserii cu adrenalina


Imaginea pe care ne-am creat-o, de-a lungul timpului, despre „eroii“ de lânga noi se refera in special la medici, asistente, militari, pompieri sau politisti. Desi, in ceea ce priveste riscul, ultimele trei mentionate se afla pe primele locuri ale listei, un studiu recent, realizat in Statele Unite, a demonstrat ca acestea nu sunt cele mai periculoase meserii. Amatorii de „senzatii tari“ la locul de munca trebuie sa dea piept cu marea, devenind pescari.


In ciuda avantajelor noii tehnologii, care ofera posibilitatea ca vasele comerciale sa fie dotate cu GPS sau capsule de salvare, aceasta ocupatie ramâne cea mai periculoasa, in larg inregistrându-se cele mai multe victime. In fiecare an, 180 de pescari din 100.000 mor inecati, din cauza ranilor sau in urma coliziunilor dintre vase.


Pe locul al doilea in topul meseriilor periculoase se afla lucratorii in domeniul forestier, cu o rata anuala a mortalitatii de 156 la 100.000. Având in vedere echipamentele cu care se lucreaza – ferastraie si diverse masini prevazute cu lame – precum si copacii uriasi care nu cad intotdeauna acolo unde se asteapta lucratorii, procentajul respectiv nu este deloc surprinzator.


Cea mai interesanta meserie inclusa in acest top, care se afla pe locul al treilea, este aceea de gunoier. Credeti sau nu, in acest domeniu mor anual 90 de lucratori din 100.000. Cele mai multe accidente se intâmpla fie din neatentia soferilor care transporta gunoiul si care pornesc masinile inainte ca gunoierii sa se fi urcat, fie chiar din neatentia celor care manipuleaza containerele, acestia stând in spatele vehiculelor in timp ce soferii fac diverse manevre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS