26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPerle si rubine pentru o frumusete desavârsita

Perle si rubine pentru o frumusete desavârsita

Pietrele pretioase au fost dintotdeauna „la picioarele“ frumusetii doamnelor. De data aceasta insa nu este vorba de bijuterii costisitoare, pe care doar cei mai norocosi si le pot permite, ci de un tratament estetic care exploateaza calitatile pietrelor, pentru a conferi pielii o frumusete unica si pentru a imbunatati bunastarea psiho-fizica.


De fapt, este vorba de o serie de tratamente speciale si inovatoare, oferite de marile centre de frumusete din Europa, care vor sa asocieze relaxarea totala cu o experienta neobisnuita si exclusivista. Dat fiind ca tot mai multe doamne sunt preocupate de propria frumusete, centrele de cosmetica vin cu propuneri care de care mai tentante si mai inedite, pentru a le invita pe reprezentantele sexului frumos sa le calce pragul. In aceste conditii, nu este de mirare ca si pietrele, fie ele pretioase sau semipretioase, isi pun la dispozitia frumusetii si calitatile terapeutice pe lânga cele estetice.


Regele in ceea ce priveste acest tip de tratamente de frumusete este rubinul. Rosul sau aprins emana caldura si vitalitate si simbolizeaza pasiunea si dragostea. Pe lânga rubine, in centrele de frumusete sunt folosite si cristale, perle de apa dulce si saruri cristalizate. Dupa ce sunt purificate, pietrele sunt pozitionate pe punctele energetice ale corpului, in functie de doctrina orientala a chakrelor. Diferitelor zone din corpul uman le corespunde o piatra si fiecarei pietre ii corespunde o serie de efecte de destindere, relaxare si de echilibrare.


Pietrele si proprietatile lor miraculoase


Actiunea pietrelor este asociata cu un masaj care relaxeaza corpul si linisteste mintea. Insa pietrele sunt folosite si ca elemente fizice ale tratamentelor. De exemplu, rubinele, pulverizate fin si asociate cu esente parfumate de petale, tulpini si frunze de trandafiri salbatici, sunt amestecate pentru un scrub special, care elimina stratul superficial al pielii, conferindu-i acesteia curatenie si o elasticitate perfecta, pregatind-o pentru tratamentele succesive.


Perlele de apa dulce, transformate in praf, sunt amestecate cu lapte, miere si esente parfumate pentru o baie speciala si relaxanta, in timp ce jaspul, o roca ornamentala compusa in principal din calciu, cuart microcristalin si alte minerale, combinat cu extrase de plante, accentueaza efectul dinamizant al unui masaj ca la carte, care favorizeaza si imbunatateste circulatia. Perlele albe, utilizate la cremele pentru corp, in combinatie cu lapte de cocos si avocado, au o putere relaxanta remarcabila.


Algele rosii Corallina sunt deosebit de indicate in cazul tratamentelor antiimbatrânire, si asta gratie puterii lor de hidratare si revitalizare. Alt aliat de nadejde al frumusetii este sarea cristalizata din Himalaya, bogata in substante utile pentru functionarea corecta a metabolismului. Aceasta este folosita pentru peeling, exploatând la maximum proprietatile revigorante si exfoliante, dar si pentru mastile antiimbatrânire pentru fata.


Minerale impotriva imbatrânirii


Leonardo Celleno, decan al Sectiei de dermatologie cosmetologica din cadrul Universitatii Catolice din Roma, confirma proprietatile benefice ale pietrelor pretioase: „Multe minerale prezente in natura, daca sunt folosite asa cum trebuie, pot fi elemente de baza ale tratamentelor cosmetice pentru a obtine efecte benefice pentru piele“. Bineinteles, nu exista tratamente revolutionare, capabile sa confere o imbunatatire brusca si vizibila a epidermei, insa unele substante pot fi utile si eficace daca sunt combinate cu cofactori enzimatici. „De siliciu, de exemplu, depind enzime care previn imbatrânirea si pot fi utile daca sunt combinate in anumite produse“, mai spune specialistul. Asadar, perlele si rubinele, cel putin in aceste cazuri, pot ajuta organismul sa se mentina tânar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS