11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMary J. Blige, o vedeta in ascensiune

Mary J. Blige, o vedeta in ascensiune

Mary J. Blige este considerata, pe drept cuvânt, regina muzicii hip-hop si soul. De trei ori câstigatoare a premiilor Grammy, artista de culoare a „pavat“ drumul pentru noua generatie a cântaretelor R&B si hip-hop, aparuta in ultimii ani.


Vazând in industria muzicii un refugiu din copilaria nefericita, Mary J. Blige „s-a agatat“ rapid de muzica. Desi cânta din adolescenta, cariera sa a inceput oficial in 1992, o data cu lansarea albumului „What’s the 411?“. De atunci, artista a mai creat sase albume, fiecare incununat de succes. In plus, piesele sale au avut un impact puternic asupra culturii R&B si hip-hop, deschizând noi drumuri in acest domeniu.


Un succes rasunator are si cel mai recent album al sau, „The Breakthrough“, acesta inregistrând cele mai mari vânzari in prima saptamâna de la lansare obtinute vreodata de o artista R&B solo.


Initial, noul album trebuia sa fie o compilatie „greatest hits“. Fiind intrebata ce anume a facut-o sa-si schimbe planul, cântareata a declarat: „Ideea ca albumul sa contina numai piese noi a fost a casei de discuri cu care lucrez. A fost insa o alerege inspirata. In plus, am lucrat foarte bine cu U2, precum si cu multi muzicieni talentati. Cel mai mult mi-a placut colaborarea cu Bono. Este un om extraordinar. Sincer, m-am indragostit de el, de felul lui de a privi lucrurile. Este uimitor câte lucruri avem in comun!“.


Mary J. Blige a precizat ca planuieste sa colaboreze si cu alti artisti, insa vrea sa ramâna fidela, cu orice pret, producatorului Kanye West.


Totodata, ea a marturisit ca muzicienii care au influentat-o cel mai mult, de-a lungul carierei, sunt Anita Baker, Aretha Franklin, Otis Redding si Stevie Wonder.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS