9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

IA TE UITA!

HBO – ora 20.00


In America (In America / East of Harlem)


Regia: Jim Sheridan


In rolurile principale: Samantha Morton, Paddy Considine


Drama – 2002


Regizorul Jim Sheridan aduce pe ecran povestea emotionanta a unei familii aflate in cautarea propriei identitati. Vazuta prin ochii celor doua tinere eroine, tragedia se transforma intr-o poveste plina de umor despre amintiri, secrete, iubire, pierderi si impacari.


In centrul povestirii este visul american, care se dovedeste dificil de implinit pentru cei doi imigranti irlandezi Johnny si Sarah (interpretati de Paddy Considine si Samantha Morton). Ei descind in Manhattan, impreuna cu cele doua fiice ale lor, intr-un univers comic, plin de aventura, ciudat si infricosator totodata. In fata acestei familii se profileaza un viitor ametitor, cu conditia sa poata trece peste trecutul care ii bântuie pe toti.


Neavând suficienti bani, Johnny si Sarah inchiriaza o locuinta darapanata in New York, pe care spera sa o transforme intr-un camin adevarat. De la cautarea unui aparat de aer conditionat ieftin in Manhattan si pâna la gasirea unor slujbe, totul cere eforturi din partea celor doi. In timp ce, pentru ei, America e o tara plina de pericole si ciudatenii, pentru fiicele lor este un loc magic, unde orice e posibil, un loc in care au ocazia sa scape de toate angoasele de dinainte.


In ziua de Halloween, Christy si Ariel (interpretate de surorile Sarah si Emma Bolger) indraznesc sa bata la usa vecinului lor, Mateo (Jimon Hounsou), un individ retras si bizar, si din acea clipa totul se schimba. In criza prin care trece familia de imigranti, Mateo va deveni un aliat nepretuit intr-o lume in care speranta, credinta si magia se impletesc.


Filmul a fost notat pe site-ul de specialitate cu 7,6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS