14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInsulele cu cel mai mult sex-appeal

Insulele cu cel mai mult sex-appeal

Plaje aurii, apa rece, oaze ascunse…. cam la asta ne gândim atunci când ne imaginam o insula tropicala, unde ne-ar placea macar o data in viata sa ajungem in vacanta. Prestigioasa revista Forbes a realizat o lista a insulelor cu cel mai mult sex-appeal.


Desi, la prima vedere, am putea crede ca este un fel de clasament stabilit in functie de sex-appeal-ul bastinaselor sau de numarul plajelor unde nudistii sunt la ei acasa, redactorii Forbes s-au bazat pe cu totul alte criterii. Pe lânga obisnuitele date de referinta, precum calitatea plajei si a apei, redactorii revistei americane au stabilit o serie de criterii cu totul neobisuite. Ei au cautat sa indentifice acele insule care au intr-un fel un efect afrodisiac si care ii inspira pe amorezi. Cum se intâmpla asta? Simplu. De exemplu, pe insula croata Hvar, aromele de lavanda, rozmarin si smochini creeaza un parfum magic, cunoscut fiind faptul ca aromele mai sus mentionate au un efect benefic asupra libidoului. In plus, plajele salbatice si clima mediteraneeana din acest paradis fac din micuta insula de la Adriatica un colt de rai pentru romantici.


In Anguilla, in Caraibe, ceea ce ii atrage pe romantici este intimitatea. Pe aceasta insula se poate ajunge fie cu un avion particular, fie cu un feribot de pe insula St. Maarten, situata in apropiere. In plus, insula nu este aglomerata din cauza preturilor piperate practicate aici. Tot in Caraibe, un paradis „virgin“, ideal pentru amorezi, este si micuta insula St. Barthelemy, care este, in mare parte, inca in forma sa naturala. Aici, atractiile nu mai sunt restaurantele sau cazinourile scumpe, ci vegetatia bogata si zecile de soiuri de cactusi. Un alt colt de paradis pentru indragostiti este si Lhaviyani Atoll din Maldive. O vacanta aici reprezinta o experienta unica pentru oricine. Insula este renumita pentru plajele sale cu nisip alb, apa albastra si peisaje de vis. Daca doriti sa traiti o experienta de neuitat, nu puteti pierde ocazia de-a face o calatorie cu vasul de-a lungul atolilor.


De pe lista revistei Forbes nu putea sa lipseasca Paradise Island din Bahamas, care este un colt de rai mai ales pentru amatorii de scufundari. Recifurile de coral si o lume subacvatica magica confera insulei un farmec aparte.


Insule europene pentru romantici


Daca totusi nu vreti sa plecati asa departe, ramâneti pe Batrânul Continent si dati o fuga in Sardinia. In mica insula la Marea Mediterana, timpul pare sa se fi oprit in loc.


Relieful este frumos si variat, cu multe dealuri si munti in partea nordica si câmpii in sud. In Sardinia, climatul este uscat, insa inexistenta padurilor este inlocuita aproape in fiecare loc de incântatoarea vegetatie mediteraneana, cu sute de specii de plante, boscheti infloritori si, cum era si de asteptat, palmieri, maslini si lamâi. Tot un paradis romantic este si insula elena Santorini, cu apa sa albastra, traditionalele case si biserici albe, care impreuna cu plaja neagra de la Perivolos ofera un joc de culori de neuitat. Desprinsa in timp dintr-un vulcan, Santorini ofera turistilor munte si mare, cu peisaje incredibile, cu fel de fel de ciudatenii ale mediului natural, precum si opere de arhitectura neobisnuite. La câteva sute de kilometri, in Spania, se afla Formentera, un fel de sora mai mica a paradisului petrecerilor din Ibiza. Aici, indragostitii pot asista la apusuri de soare de o incredibila frumusete si se pot refugia departe de lumea agitata, in colturi de natura salbatice. O destinatie excelenta de vacanta este Corsica, despre care Balzac spunea ca este o insula franceza scaldata de soarele italian. De altfel, aici se mai vorbeste corsicana, un dialect italian, vorbit doar in aceasta zona. Peisajele superbe, de o salbaticie aparte, dar si savoarea vinurilor si a bucatariei frantuzesti fac din Corsica o adevarata atractie pentru cuplurile de indragostiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU