9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

IA TE UITA!

HBO – ora 20.00


Divortul (Le Divorce)


Regia: James Ivory


In rolurile principale: Kate Hudson, Naomi Watts, Jean-Marc Barr, Leslie Caron, Stockard Channing, Glenn Close


Drama – 2003


Când doua surori din America se trezesc prinse in intrigile intime din Paris, culturile diferite si pasiunile se ciocnesc. Rezultatul este o comedie de maniere, moravuri, sex, bani si maritis centrata pe ce inseamna sa fii american la Paris.


Isabel Walker (Kate Hudson) este o tânara californiana sosita de curând in Orasul Luminilor, in vizita la sora ei insarcinata, Roxeanne (Naomi Watts). Poeta romantica fara faima, Roxy tocmai a fost parasita de ticalosul ei sot, Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud), si la orizont se profileaza divortul.


Intre timp, Isabel intra intr-o poveste de amor cu un diplomat francez insurat (interpretat de Thierry Lhermitte) care este, din intâmplare, unchiul sotului lui Roxy. Se isca un scandal, in care idealismul american si caracterul impulsiv al surorilor Walker se confrunta cu sofisticarea tipic franceza si rationalismul incapatânat al familiei Persand.


Ca lucrurile sa se complice si mai mult, Roxy descopera ca este posesoarea unui tablou care valoreaza milioane de dolari. Brusc, o crima pasionala pune capat intrigii intre cele doua familii si culturi si deschide perspectiva unei posibile intelegeri.


„Divortul“, in regia lui James Ivory, a fost nominalizat de trei ori la Premiul Oscar. Intr-un rol secundar in film o putem vedea si pe compatrioata noastra Rona Hartner.


Filmul a fost notat pe site-ul de specialitate cu 5,5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS