11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTineretul cucereste Hollywoodul

Tineretul cucereste Hollywoodul

Sunt noile stele ale cinematografului hollywoodian. Nu au mai mult de 21 de ani, insa prezenta lor pe generic asigura incasari record. De la Scarlett Johansson la Jessica Alba, neuitându-i pe Heath Ledger sau Jake Gyllenhaal, protagonistii din „Brokeback Mountain“, zeci de tineri actori le-au luat mintile regizorilor si producatorilor americani.


Nascuta din punct de vedere arstistic pe scena operei Metropolitan din New York, unde a cântat alaturi de monstri sacri precum Placido Domingo sau Luciano Pavarotti, Emmy Rossum este un exemplu tipic al afirmatilor precedente, ea debutând pe marele ecran cu filmul „Mistic River“ al lui Clint Eastwood. In palmaresul sau se inscriu deja mai multe roluri in seriale TV si pelicule cinematografice, precum „The day after tomorrow“ sau „Fantoma de la opera“, unde interpreteaza rolul principal. Si asta la doar 20 de ani. Aceeasi precocitate artistica o remarcam si la Scarlett Johansson, devenita celebra gratie rolului din „Girl with a Pearl Earring“. Au urmat apoi „A Love Song for Bobby Long“, „Lost in translation“ si, nu in ultimul rând, marele succes „Match Point“, in regia lui Woody Allen, unde o are partenera pe alta tânara speranta, Jonathan Rhys Meyers.


Aceeasi vârsta frageda si acelasi farmec proaspat si pentru Jessica Alba, devenita celebra gratie unor roluri in seriale de succes, precum „Flipper“ si „Dark angel“. Consacrarea pe marele ecran vine o data cu „Sin city“, unde are alaturi actori de calibru, precum Mickey Rourke sau Bruce Willis. Cel mai recent personaj al sau este „femeia invizibila“ din „Fantastic Four“, rol care a consacrat-o definitiv pe firmamentul stelelor de la Hollywood .


Tineri, frumosi si cu cont gras in banca


Sanse mari de reusita are si Sophia Myles, fiica unei rusoaice si a unui american, care a cunoscut laurii succesului gratie rolului din „Tristan si Isolda“. Mare iubitoare de cinematografie, Myles a renuntat la Universitatea din Cambridge, unde studia filosofia, pentru a se dedica pasiunii sale. Fiica lui Henry Winkler, miticul „Fonzie“ din „Happy days“, actrita este o buna prietena a unei alte reprezentante de seama a valului de tineri care cuceresc America: Natalie Portman. Nascuta in Israel, iar mai apoi stabilita la Washington, actrita de 25 de ani are in palmaresul sau roluri importante, precum si o nominalizare la Oscar gratie rolului din pelicula „Closer“, unde ii are parteneri pe Julia Roberts si Jude Law. Pentru ea, viitorul este mai mult decât roz: este atât de „vânata“ de producatori, incât isi permite sa refuze rolurile care nu ii plac sau sa modifice scenariile dupa bunul plac, cum s-a intâmplat cu „Anywhere But Here“, unde a refuzat sa filmeze o scena sexy. In dese rânduri, Portman a fost confundata cu o actrita britanica, si ea foarte tânara si apreciata pentru frumusetea si talentul ei.


Keira Knightley, considerata una dintre cele mai frumoase femei din lume, are doar 21 de ani, insa are in palmares deja numeroase roluri importante in „Pirates of the Caribbean“: The Curse of the Black Pearl“ si recentul „Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest“, „Domino“, „Pride & Prejudice“ sau „King Arthur“, unde a interpretat rolul lui Guinevere. Devenita deja o veritabila vedeta a Hollywoodului, salariul sau este foarte apropiat de al colegilor sai mult mai batrâni.


Lista vedetelor tinere cu succes la Hollywood poate continua la nesfârsit. Putem aminti alti câtiva tineri „nebuni“ ai marelui ecran, Josh Hartnett, care a „zdrobit“ multe inimi cu rolul din „Pearl Harbour“ sau „Black Hawk down“, Rosario Dawson, Mandy Moore si cei doi protagonisti din succesul cinematografic al anului – „Brokeback mountain“, o poveste de iubire intre doi cowboy gay, care a stârnit multe discutii in rândul cinefililor. Pentru Heath Ledger si Jake Gyllenhaal, aprecierile criticilor pentru rolurile din aceasta pelicula au fost doar startul unei cariere de succes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS