14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPastele peste hotare

Pastele peste hotare

Craiovenii cu dare de mâna prefera sa intâmpine sarbatorile de Pasti dincolo de granitele tarii. Cei care si-au facut deja programarile au optat pentru o vacanta in Grecia sau Italia.


Oltenii prevazatori s-au gândit inca de la inceputul anului unde isi vor petrece sfintele sarbatori de Pasti. Motiv pentru care, imediat ce s-au incheiat sarbatorile de iarna, câtiva dintre acestia s-au si prezentat la agentiile de turism pentru a-si alege locatia pentru urmatoarea vacanta. Desi ciudata la prima vedere, decizia acestora are la baza rationamentul ca locurile bune se ocupa primele.


„Inca de la inceputul lunii ianuarie au venit persoane care si-au facut rezervari pentru o vacanta de Pasti“, a spus Ion Efrem, director la agentia de turism Euroturist. In topul optiunilor craiovenilor „grijulii“ se numara destinatii precum Grecia sau Italia, preferate datorita raportului avantajos dintre pret si oferta.


Câtiva craioveni au optat deja pentru statiunea turistica Olympic Beach, din Grecia. Cinci zile cu patru nopti cazare la un hotel de trei stele intr-o astfel de locatie costa 110 euro plus 250 RON de persoana. Pretul include transport dus-intors cu autocar de doua stele si o masa festiva de prânz in ziua de Pasti. Alti locuitori ai Cetatii Baniei, mai romantici din fire, au ales sa ciocneasca un ou tocmai in orasul iubirii, Venetia. Acestia vor fi nevoiti sa scoata din buzunar câte 130 de euro de persoana, plus 199 RON pentru doua nopti cazare cu mic-dejun in statiunea Lido di Jessolo si alte doua nopti cazare in Ungaria (serviciile mai includ si transportul cu autocarul si asistenta turistica).


Elevii platesc mai putin


Daca preturile mentionate nu sunt pe placul dumneavoastra, ar trebui sa stiti ca elevii beneficiaza de reduceri de tarife. Daca vreti sa va rasplatiti copilul dupa câteva saptamâni solicitante de scoala, il puteti trimite de Pasti in vacanta la Paralia, in Grecia.


Pentru o excursie de cinci zile in care copilului i se ofera patru nopti cazare, transport cu autocarul si asistenta turistica, un parinte trebuie sa plateasca 55 euro plus 199 RON.


Agentia de turism „Euroturist“ are si oferte cu tarife mai piperate, pentru cei pretentiosi. Preturile cresc atât in functie de locatie, cât si in raport cu serviciile oferite. Cei indragostiti de stilul de viata britanic pot sarbatori Invierea Domnului chiar in capitala Regatului Unit, Londra. Excursia costa 550 euro plus 1.000 RON de persoana, iar pretul include transport auto, noua nopti cazare, program turistic cu ghid, taxe viza si asigurare medicala, taxe autostrazi si ferry-boat (Calais – Dover si retur).


Exista persoane care-si planuiesc concediile sau excursiile pe ultima suta de metri, iar la polul opus se afla meticulosii, cei care doresc ca toate lucrurile sa fie stabilite cu precizie dinainte. Indiferent in care categorie va incadrati, pentru a va bucura din plin de o vacanta reusita nu trebuie decât sa va lasati grijile acasa!


Au spart gheata!


„Euroturist“ trimite craiovenii in vacanta de 16 ani, fiind prima agentie particulara de turism de pe piata craioveana. „Eu lucrez in domeniu de la terminarea facultatii, asa ca stiam foarte bine cum se lucreaza intr-o astfel de agentie. «Euroturist» a luat fiinta in luna martie anului 1990“, a precizat Ion Efrem.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS