14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Casa de primavara!

Desi nu se simte foarte clar, mult asteptata primavara a sosit… Nu conteaza cât de frig este afara, important este ca zilele calduroase vor incepe, incet-incet, sa isi faca simtita prezenta. Primavara este un anotimp al renasterii si, de ce nu, al marilor schimbari. Daca va doriti acum, in pragul unui nou sezon, sa aduceti ceva nou in locuinta dumneavoastra, iata zece modalitati prin care puteti imbunatati decorul locuintei, in spiritul acestui anotimp.


Cât mai multa lumina!


Aveti la ferestre draperii grele, din catifea, sau o canapea din catifea care va incurca in permanenta in incapere? Atunci cu siguranta primavara este cel mai bun moment pentru a le schimba, in cautarea unor alternative mult mai luminoase… Renuntati la draperiile „stufoase“ si inlocuiti-le cu unele transparente, din dantela, care vor permite aerisirea camerei, dar si patrunderea luminii. Probabil ca va fi ceva mai dificil sa „scapati“ de canapeaua greoaie, dar, daca tesatura din care este fabricata nu va mai multumeste, exista si aici posibilitatea de a face o schimbare: acoperiti canapeaua si scaunele sau fotoliile aferente cu niste cuverturi din materiale inflorate sau cu modele in tonuri pale.


Sunt utile covoarele?


Covoarele reprezinta un element extrem de important intr-o locuinta: sunt moi, foarte placute, elemente decorative perfecte in timpul iernii. Dar in momentul in care temperatura incepe sa creasca, ar cam fi timpul sa le scoateti din „peisaj“ si sa le inlocuiti cu niste covoare de sisal sau de bumbac, in culori deschise si racoroase. Si pentru ca vara, aflata la doar câteva luni distanta, este oricum un anotimp in care renuntam la multe dintre elementele decorative prea incarcate si… calduroase, este bine sa tineti minte si acest sfat: acest anotimp este cel mai potrivit pentru repararea sau pentru curatarea covoarelor greoaie.


Orientati mobilierul spre lumina!


Daca toate elementele de mobilier pe care le aveti in sufragerie sunt aranjate in jurul semineului, spre exemplu, sau in centrul incaperii, este momentul sa va gânditi la noi modalitati de a aduce primavara in casa dumneavoastra… Este de preferat sa modificati punctul focal al camerei, dinspre centrul acesteia sau dinspre semineu, spre fereastra sau spre gradina (in cazul in care sunteti fericita posesoare a unei case…). Acest lucru va facilita conversatia tuturor invitatilor dumneavoastra, oferindu-le, pe lânga ospitalitatea si placuta dumneavoastra prezenta, avantajul unei privelisti minunate, a naturii in plina renastere…


O veranda primitoare!


Anotimpurile calduroase adesea produc o „migratie“ a familiilor: dinspre spatiul inchis spre un spatiu deschis si aerisit, reprezentat, cel mai adesea, de o veranda. Dar, chiar daca nu va bucurati de traiul intr-o casa pe pamânt, totusi puteti „inventa“ atmosfera unei verande chiar in interiorul casei dumneavoastra. Plasati in incaperea cel mai mult frecventata de catre toti membrii familiei câteva scaune de gradina, accesorii si tesaturi florale. De fiecare data când va veti afla in camera, veti simti prospetimea si sentimentul unor clipe minunate petrecute in… gradina!


Renuntati la lucrurile artificiale!


Indepartati din raza dumneavoastra vizuala aranjamentele florale artificiale (chiar daca sunt din matase sintetica), prafuite si mult prea folosite… Aruncati-le in camara pentru câteva luni! Acum este momentul sa aduceti in locuinta aer proaspat, culori naturale, natura in intregul ei! Exista nenumarate specii de plante de interior pe care le puteti creste cu multa dragoste – va veti bucura astfel de verdeata chiar la dumneavoastra acasa, fara prea mult efort. De asemenea, este bine sa „impânziti“ camerele cu ghivece cu flori sau orhidee elegante. Aceste elemente vii vor improspata aerul locuintei si vor transforma un spatiu inchis aproape „mort“ intr-unul plin de viata!


Noi accesorii!


Este cel mai potrivit moment pentru integrarea unor noi elemente de decoratiuni interioare si pentru reamenajarea rafturilor si a dulapurilor. Stergeti praful iernii de pe rafturi si incepeti sa rearanjati obiectele tinând cont de lumina, pe care trebuie sa o lasati sa transpara in locuinta. Scoateti de la naftalina portelanurile delicate, cu motive florale, mici decoratiuni cu pietre, imbogatiti totul cu o colectie de vaze pline cu flori si nu uitati sa adaugati elemente personale, cum ar fi fotografii de familie, dragi dumneavoastra, in rame frumos colorate…


Gânditi… transparent!


Perdele transparente, cuverturi in culori calde, pale sau chiar transparente, atât pentru canapele, cât si pentru pat si perne – toate acestea striga „primavara“ mai tare decât orice alt element din incapere! Cautati mai ales modele simple, cu broderii delicate sau cu imprimeuri, care sa completeze decorarea caminului dumneavoastra.


Renuntati la dezordine!


Cautati solutii practice pentru aranjarea obiectelor din incaperi. Orice coltisor prea incarcat de elemente sau neorganizat va poate seca de energie (la fel cum poate periclita si armonia locuintei dumneavoastra…).


Curatati semineul!


Acum este cel mai potrivit anotimp pentru a curata cenusa focurilor din timpul iernii, pornind cu dreptul intr-o noua primavara! Pentru o atmosfera placuta, „acoperiti“ spatiul semineului cu plante din matase sintetica si un aranjament de lumânari sau cu un „decupaj“ interesant din busteni de mesteceni! O alta idee ar fi sa acoperiti „gura“ semineului cu o perdea rabatabila, cu decupaje florale.


Curatenie la intrarea in locuinta!


Nu doar interiorul casei dumneavoastra necesita imbunatatiri, ci si exteriorul… Primavara, asa cum stim cu totii, vine chiar de la usa casei, asa ca nu este cazul sa o dezamagim intâmpinând-o cu frunze cazute si cu noroi… Curatati zona intrarii in locuinta: spalati usa, ferestrele, treptele si chiar varuiti, daca este nevoie. Puteti agata si un aranjament floral pe usa – Craciunul nu este singura sarbatoare in care ne impodobim casa, puteti face acest lucru de fiecare data când simtiti ca in sufletul dumneavoastra este o sarbatoare! Daca aveti si o veranda destul de incapatoare, o puteti inveseli cu ghivece cu flori de primavara, frumos colorate si parfumate…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS