9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinViata de inchiriat - iluzia unui lux efemer

Viata de inchiriat – iluzia unui lux efemer

In plina perioada de recesiune economica, cu preturi in continua crestere si cu inflatie, inchiriatul devine o solutie viabila pentru new yorkezi pentru a avea tot ceea ce nu isi pot cumpara si pentru a avea impresia, chiar si pentru câteva ore, ca traiesc precum cei mai mari bogatasi. Insa nu doar americanii cu situatie financiara precara opteaza pentru inchirieri. Intr-o societate in care ceea ce conteaza este a fi in pas cu modelele mediatizate, din ce in ce mai intangibile, crearea unei existente de moment, chiar si pentru o seara, ofera multe avantaje si satisfactii. In aceste conditii, new yorkezii care doresc sa isi impresioneze prietenii ceva mai fitosi isi pot tapeta peretii casei cu tablouri semnate de pictori celebri, inchiriate direct de la principalele galerii de arta, transformându-si astfel umilul apartament intr-un fel de atelier pentru cunoscatori. Acelasi lucru se poate face cu serviciul de vesela. Daca aveti la cina oaspeti de seama, nu ezitati sa inchiriati un serviciu de portelan si tacâmuri de argint. Pretul de inchiriere este accesibil si nu va afecta prea mult bugetul familiei. Si toate aceste servicii fara sa va miscati de acasa, normal. Este suficient sa navigati putin pe internet, pe numeroasele site-uri dedicate inchirierilor, selectati ceea ce doriti si asteptati sa va fie livrat la domiciliu. Moda inchirierilor a cucerit mai nou si Batrânul Continent. In Italia, site-ul noleggiando.com are un numar record de vizitatori, el punând la dispozitia internautilor cam tot ce isi pot dori, de la obiecte pentru timpul liber, la sport, de la aparatura audio-video, la gradina. Preturile sunt accesibile si pornesc de la câtiva euro pentru obiectele simple, la câteva sute de euro pentru aparatura audio-video, telecamere etc.


Vise de inchiriat


Pentru multi, inchiriatul la domiciliu este un fel de joc de societate, o competitie creativa pentru a-l desemna pe cel care ofera cel mai inedit serviciu. Fara indoiala, cei mai originali sunt adeptii vietii naturale, care, fara ezitare, isi inchiriaza o vaca, neaparat elvetiana, pentru a monitoriza, cu ajutorul unei camere web, regimul alimentar al animalului, felul cum isi petrece timpul si pentru a primi saptamânal lapte proaspat. Pentru iubitorii de ovine, exista firme care inchiriaza oi, astfel ca puteti primi acasa lâna, brânzeturi si tot ce va doreste sufletul. In plus, si visele se pot inchiria. Pentru un cadou original si iesit din tipar, pe care doriti sa vi-l faceti sau sa il faceti, va stau la dispozitie mongolfiere, tramvaie de epoca, barci sau chiar un castel medieval. Pretul? Pâna in 300 de euro. Pe noleggiando.com exista chiar si o rubrica unde cei mai exigenti clienti pot face diferite cereri, de la o cada de baie rotunda si uniforma de stewardesa si pâna la o caleasca de epoca si o canapea de piele de culoare maro, care sa fie neaparat uzata. Unul dintre cele mai solicitate obiecte este masina de vata de zahar, pentru nostalgicii care doresc sa mai fie copii, chiar si pentru o zi.


Inchirieri pentru a da bine in societate


Extravaganta unei vieti bazate pe inchirieri nu are limite, nici materiale, nici spirituale. Pentru ca, la nevoie, oricine isi poate inchiria si o logodnica, tocmai buna de prezentat parintilor si rudelor enervante. Printre cele mai noi tendinte social-mondene din New York se numara si inchirierea unei asa-numite „dinner whore“, in traducere „prostituata pentru cina“. Tinere, sexy, frumoase, independente si cu o irezistibila pasiune pentru bucataria de clasa, fetele de inchiriat nu ofera altceva decât un pic de companie managerilor plictisiti de munca si de neveste sau celor care se afla permanent in delegatii si pentru care compania plateste tot. Insa sa fie clar. O „dinner whore“ nu intretine relatii sexuale cu clientii. Ea pur si simplu adora sa se infrupte cu tot felul de delicatese scumpe, de la caviar si pâna la fel de fel de specialitati, fara a scoate un cent din buzunar. Pentru a intra in clubul exclusivist al „prostituatelor pentru o cina“ nu trebuie decât sa fiti foarte frumoase, sa aveti pofta de mâncare si un metabolism care sa arda rapid toate caloriile consumate in timpul cinei. Alta tendinta exclusiv new yorkeza in materie de inchirieri cu scopuri sociale este asa-numitul „private bouncer“, un fel de bodyguard mai modern. Femeile singure, deseori in dificultate, mai ales in marile orase, atunci când ies singure sau sa se intâlneasca cu prietenele, riscând sa fie deranjate de intrusi, pot inchiria o garda de corp care are grija ca seara lor sa fie linistita si fara incidente. Pentru zece dolari pe ora, new yorkezele pot avea propriul lor „private bouncer“ si, daca cineva indrazneste sa deranjeze „cina cea de taina“ a doamnelor, garda de corp are grija sa il puna pe intrus la locul lui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS