20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Stiinta a stabilit ca pestii au voce si auz. S-a demonstrat recent ca melodiile armonioase ce se raspândesc in apa, in forma de evantai, influenteaza placut pestii si-i atrag spre mal.


Un grup de cercetatori a stabilit ca ursii polari sunt dotati cu niste ochelari de soare naturali. Ochii lor sunt aparati de un fel de membrana care are rolul de a atenua lumina orbitoare reflectata de zapezile vesnice ale Nordului.


Una din cele mai curioase si rare maimute din lume este cea denumita «mustata regala». Aceasta maimuta este atât de mica incât incape intr-o palma, in schimb are niste mustati foarte mari. Maimutica traieste in junglele braziliene si se hraneste cu fluturi, gândaci, arahide, banane etc.


Numai zece minute sunt suficiente pentru ca o camila sa-si bea portia de apa de 125 de litri. Ea rezista fara apa 14 zile, insa pierde 30% din greutate in acest interval de timp.


In nordul Australiei se intâlnesc fluturi cu dimensiunea de 26 cm. Localnicii folosesc carnea lor. Se intelege ca fluturii nu sunt vânati cu plasa, nici cu pusca, ci cu arcul.


Albinele nu vad culoarea rosie, in schimb pot vedea razele ultraviolete, invizibile pentru ochii nostri.


Coloniile de furnici se razboiesc intre ele si e vai de furnicile ratacite pe domeniul altei colonii. Recunoasterea furnicilor straine se face dupa miros, deoarece – dupa cum au stabilit cercetatorii – fiecare colonie isi are mirosul ei specific. Astfel, furnicile straine ratacite sau cele care ataca alta colonie sunt usor de recunoscut.


Cea mai otravitoare caracatita din lume este de marimea unei mingi de golf.


Dupa intepatura caracatitei otravitoare, la inceput se simte un fel de greata, apoi privirea devine incetosata. In câteva secunde se pierde vederea, iar apoi simtul tactil. Trei minute mai târziu survin paralizia si incapacitatea de a mai respira.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS