10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVariante bicolore in amenajarea unui apartament

Variante bicolore in amenajarea unui apartament

Oricât de modern este stilul pe care il alegem pentru propria locuinta, acesta nu trebuie sa-si piarda cea mai importanta calitate: sa fie primitor si confortabil. In primul rând pentru proprietarul spatiului si abia apoi pentru oaspeti.


Un mobilier cu linii simple care poate umple spatiul fara sa-l aglomereze realizat din materiale ce inspira caldura confera locuintei mult stil si eleganta. Din cele spuse de specialistii revistei craiovene Casa si biroul, combinatia alb-negru este in voga.


In teorie, un interior amenajat exclusiv cu tema alb si negru poate fi usor monoton.


Prima impresie pe care ti-o da un interior bicolor este, oricum, de spectaculos. Nu oricine poate sa-si pastreze toate elementele din locuinta in doar doua culori. Desi nu pare cine stie ce filozofie sa le combini, specialistii spun ca nu este tocmai simplu de amenajat. In primul rând, pentru ca este greu sa pastrezi tonurile de la un obiect la altul – de pilda, albul covorului n-o sa fie niciodata acelasi cu cel al canapelei. Si asa incep compromisurile, evident, nu drastice.


Pentru mobilier se poate alege o singura nuanta, maro roscat, iar pentru pereti si podea se poate opta pentru nuantele mai deschise: crem si bej. Decoratiunile sunt in mare parte obiecte adunate in timp si au in comun o singura culoare, la alegere dintre: alb, negru si argintiu.


Piesele de mobilier


Un living clasic este pretentios si necesita o atentie deosebita pentru detalii. Este de preferat ca fiecare obiect de mobilier si fiecare accesoriu sa se incadreze in acelasi stil sau sa-i fie apropiat. Altfel, atmosfera poate parea incarcata, iar spatiul de locuit devine obositor pentru privire.


Canapeaua si fotoliile cu huse galben-pai sunt calde si primitoare dând mereu aceeasi senzatie de tihna. Camera, cu dimensiuni destul de generoase, pare si mai mare, neavând decât un singur perete intreg, alti doi fiind strapunsi de arcade, iar cel de-al treilea de un glasvand. Pe jos, o dusumea din lemn deschis la culoare si frumos lacuit, precum si un covor in nuante calde, alb-crem sau bej. Bucataria, legata de living printr-o arcada, poate fi considerata parte a acestuia.De aceea, mobila de bucatarie este si ea in tonuri de alb-crem, iar lemnul e de aceeasi esenta ca si cel din living (si, de fapt, ca in tot restul casei). De cele mai multe ori, bucataria serveste mai mult de sufragerie si loc de depozitare a veselei, insa exista un aragaz performant si o hota, care ar putea face fata unor „demersuri“ gastronomice de anvergura.


Material realizat in colaborare cu revista Casa si biroul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS