10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Originile fotbalului sunt foarte indepartate. Exista mai multe variante de fotbal, dar majoritatea provin dintr-un joc practicat in Anglia, prin anii 1100. Oamenii practicau jocul cu mingea mult mai inainte.


In antichitate, grecii jucau o forma de fotbal cunoscuta sub numele de harpaston, romanii având un joc similar.


In perioada medievala, o varianta de fotbal, numita calcio, a luat amploare in Italia. De asemenea, se cunoaste ca polinezienii au practicat o forma a acestui sport cu o minge confectionata din bambus, iar eschimosii jucau fotbal cu o minge din piele, umpluta cu muschi, pene si scoarta de copac.


Cinci companii de publicitate au platit 1,6 milioane de dolari pentru o reclama in timpul Super Bowl din 2001: website-ul de job-uri Monster.com, Budweiser, Pepsi, Snickers si Levis.


Cea mai mare afluenta de spectatori (103.985) la un Super Bowl s-a inregistrat in ianuarie 1980, la Rose Bowl, Pasadena, California, la Super Bowl XIV, când s-au intâlnit echipele Pittsburgh Steelers si LA Rams.


Cele mai multe puncte intr-un meci de fotbal american (40) au fost inscrise de Ernie Nevers pentru echipa sa, Chicago Cardinals, impotriva celor de la Chicago Bears, in noiembrie 1929.


Ernie era un atlet care excela in mai multe sporturi – baschet, baseball, fotbal. Cariera de fotbalist profesionist a lui Ernie a fost scurta – a fost legitimat la Duluth Eskimos si St. Louis Browns, intre 1926 si 1928, si la Chicago Cardinals, ca jucator-antrenor, intre 1929 si 1931.


Dupa retragerea ca jucator din competitiile sportive, Nevers a antrenat la colegiu, dupa care a fost inrolat in trupele infanteriei marine in cel de-al doilea razboi mondial.


4 Joe Montana, fundasul echipei San Francisco 49-ers, a fost ales drept cel mai bun jucator (Most Valuable Player) in trei Super Bowl-uri – 1982, 1985 si 1990. Montana a devenit prima optiune pentru postul de fundas in echipa 49-ers in 1980, cunoscând o cariera lunga, spectaculoasa si plina de succes alaturi de echipa sa.


In 1993, Montana s-a transferat la Kansas City Chiefs, iar un an mai târziu s-a retras din fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS