14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Cel mai mare fluturas de badminton din lume se afla la muzeul din Kansas City si este de 48 de ori mai mare decât unul adevarat.


In noiembrie 1996, britanicul Simon Archer a executat o lovitura de badminton care a atins 260 km/h.


Cele mai multe titluri mondiale la volei masculin au fost obtinute de echipa URSS, cu sase titluri câstigate la Campionatele Mondiale de Volei din anii 1949, 1952, 1960, 1962, 1978 si 1982. Primul Campionat Mondial de Volei s-a desfasurat in 1949 la Praga, in prezent având loc din patru in patru ani.


Cele mai multe titluri olimpice la volei masculin au fost obtinute de echipa URSS, care a câstigat trei titluri – in 1964, 1968 si 1980.


De la includerea sa in familia sporturilor olimpice, voleiul a fost dominat de echipele fostei Uniuni Sovietice. Echipa masculina a jucat 51 de meciuri din care a pierdut numai zece, iar echipa feminina a jucat 37 de meciuri, pierzând numai cinci.


Una dintre cele mai frumoase finale de volei a fost cea de la Olimpiada din 1968, dintre Japonia si URSS, câstigata de sovietice in patru seturi.


Polo pe iarba este un sport in care doua echipe adverse, calare, incearca sa dirijeze o minge mica cu ajutorul unor crose de lemn având forma unor ciocane.


Din cele cinci campionate mondiale desfasurate, trei au fost câstigate de Argentina – in 1987 in Argentina, 1992 in Chile si 1998 in SUA. Campionatele Mondiale au loc o data la trei ani sub auspiciile Federatiei Internationale de Polo (FIP).


Polo pe iarba este un sport raspândit in Anglia, Argentina si SUA. Argentinienii domina acest sport de peste 30 de ani, dar proliferarea scolilor de polo si cresterea rapida a numarului de jucatori la nivel mondial conduc la cresterea interesului pentru aceasta disciplina sportiva si din partea altor tari.


Incepând din 1982, iubitorii de polo pe iarba se aduna in Megauly (Nepal), pentru a participa la Turneul Anual de Polo pe Elefanti, unde sunt invitate opt-zece echipe din toata lumea. Printre jucatorii din anii trecuti s-a numarat si fostul Beatles, Ringo Starr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS