19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCe trebuie sa stim despre hamsteri

Ce trebuie sa stim despre hamsteri

Hamsterii sunt rozatoare dragalase si jucause. Daca sunt bine ingrijiti vor „bântui“ noaptea prin cusca in cautare de distractii si se vor trezi la asfintit. In timpul zilei, au nevoie de liniste. Hamsterii sunt animale solitare. Chiar si in cazul cuplurilor, devin interesati unul de celalalt doar in perioada de imperechere, dupa care se retrag. Daca aveti totusi mai multi hamsteri este bine sa-i separati, pentru ca se pot lua la bataie.


Hrana


Un hamster sanatos se recunoaste dupa blana fina si lucioasa, comportamentul vioi, ochii clari, nasul uscat, zona anusului curata. Daca vreti ca hamsterul dumneavoastra sa fie prietenos, faceti-va timp si jucati-va cu el in fiecare zi. Fiind foarte jucausi, cusca lor trebuie echipata cu cât mai multe accesorii care sa ii stimuleze si sa le satisfaca nevoia de joaca. In magazinele pentru animale se gasesc diverse accesorii pentru hamsteri, cum ar fi carusele sau tunele.


Dintii lor cresc in permanenta, motiv pentru care trebuie sa aiba mereu la dispozitie ceva tare de ros. In cazuri extreme, veterinarul poate sa ii scurteze dintii.


Hamsterii sunt adevarate genii in „stocare“. Orice graunte gasit este adunat in falci si „transportat“ in adapost. Acest comportament natural le asigura supravietuirea in desert. In mediul lor natural, hamsterii consuma in timpul noptii diverse plante, seminte, insecte, fructe. De aceea, si in captivitate, hrana lor trebuie sa fie variata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS