17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSouvlaki - hamburgerul Greciei

Souvlaki – hamburgerul Greciei

Souvlaki este un produs culinar delicios din bucataria greceasca, fiind foarte asemanator unui hamburger.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, numele „souvlaki“ provine de la carnea de diverse tipuri, vita, miel sau porc. Aceasta se curata si se asaza intr-un rotisor gigantic, in pozitie verticala, la foc iute.


Pe masura ce carnea se rumeneste, bucatarul taie fâsii mici, pe care le aseaza pe o bucata de pâine rotunda si foarte subtire, sau azima, asemanatoare cu cea folosita pentru saorma. Apoi adauga câteva frunze de salata verde, felii de rosii si rondele de ceapa. Secretul gustului special al acestui fel de mâncare consta intr-un sos facut din castraveti, iaurt si usturoi, care se numeste sadziki.


In unele restaurante din Grecia, carnea fripta se taie in bucati mai mari si se asaza pe frigarui, inainte de a fi servita pe farfurii intinse, cu frunze de salata verde si sadziki.


Desigur, clientii pot solicita un „hamburger grecesc“ cu un singur sortiment de carne. De asemenea, exista restaurante unde se poate comanda souvlaki de pui sau chiar de peste sabie, insa acestea sunt foarte rare.


Mai exista si sortimentul souvlaki kalamaki, care se face tot din carne fripta la rotisor, dar bucatile se pun intr-o chifla, in loc de azima, fara ceapa, rosii sau sadziki.


Souvlaki se serveste, de obicei, invelit in hârtie ceruita, pretul acestui tip de produs fiind foarte mic. Acest fapt incurajeaza turistii care nu dispun de fonduri foarte mari pentru vacanta sa renunte la restaurantele pretentioase, de pe malul marii, si sa opteze pentru un souvlaki proaspat, gustos si satios.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS