6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampania “Eroii internetului” în şcoli din Vâlcea

Campania “Eroii internetului” în şcoli din Vâlcea

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Vâlcea au desfășurat, ieri şi astăzi, mai multe activități preventiv-educative, în cadrul proiectului „Eroii Internetului”.
Cele 5 unități de învățământ unde s-au deplasat poliţiştii sunt :

  • Horezu,
  • Cernișoara,
  • Măciuca,
  • Râmnicu Vâlcea.

Proiectul “Eroii Internetului” are ca scop pregătirea elevilor pentru explorarea lumii digitale în siguranță, iar acest obiectiv poate fi atins prin desfășurarea de activități pentru prevenirea criminalității și a victimizării minorilor, care sunt planificate și în perioada următoare.

Polițiștii au prezentat la aproximativ 300 de elevi, principalele obiective ale acestei campanii de prevenire, cel mai important fiind conștientizarea riscurilor la care se expun atunci când accesează mediul online.

De asemenea, le-au fost înmânate ghiduri ale familiei, care vor ajuta părinții și copiii să discute, să învețe și să se gândească împreună la siguranța online.

Astfel, copiii învață să distribuie prudent informații – responsabilitatea comunicării online, ce ai voie să distribui și cu cine, să nu se lase păcăliți online, în principal prin a detecta ce este real și fals; cum să-și securizeze secretele (informațiile personale), conduită pe internet și cum să fie amabili, pentru a descuraja comportamentul de bullying, să fie curajoși, deschiși și să întrebe un adult atunci când întâlnesc ceva suspect pe Internet.

Totodată, elevilor le-a fost prezentat și jocul “Eroii Internetului”- Interland, pentru a-și testa cunoștințele învățate pe platformă, în care trebuie să străbată cu bine Tărâmul Comorii, Tărâmul Amabilității, Râul Realității și Muntele Atenției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS