41.2 C
Craiova
marți, 16 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Razii pe șoselele din județ

Vâlcea: Razii pe șoselele din județ

Polițiștii rutieri din județul Vâlcea au intensificat activitățile pentru reducerea accidentelor rutiere prin combaterea principalelor cauze generatoare, precum și conștientizarea importanței respectării regulilor de circulație pe drumurile publice.

Polițiștii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză ( acțiuni tip BLITZ).

De asemenea, polițiștii rutieri au purtat discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau sau substanțelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

În urma activităților desfășurate în ultimele 24 ore au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, în valoare de 41.640 de lei.

Dintre acestea, 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost reținute 12 de permise de conducere:

  • 7 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză,
  • 4 pentru depășire neregulamentară,
  • unul pentru neacordare prioritate vehicul.

Totodată, polițiștii au retras 5 certificate de înmatriculare și au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

Prinși fără permis și sub influența drogurilor la volan

Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7 , în localitatea Tuțulești, fără a deține permis de conducere.

În acest sens, polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot ieri, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism sub influența drogurilor.

În urma testării acestuia cu aparatul Drugtest, a reieșit un rezultat pozitiv, motiv pentru care a fost transportat la spital în vederea stabilirii substanțelor psihoactive în organism.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Recomandări din partea polițiștilor

Toți participanții la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în orice deplasare, astfel încât să nu creeze întâmplări neașteptate pentru ceilalți participanți la trafic.

Pietonii să nu se expună pericolului prin traversări prin loc nepermis, se asigure că intenția de a traversa a fost observată și că șoferii pot opri în condiții de siguranță.

Pentru participanții la trafic pe două roti, un lucru foarte important este echipamentul de protecție, alături de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor.

Conducătorii auto trebuie să circule preventiv, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și cele rutiere, în special în condiții de carosabil umed sau vizibilitate îngreunată. La apropierea de intersecții să crească atenția, în special la schimbarea direcției de deplasare spre stânga, iar la apropierea de trecerile pentru pietoni să reducă viteza de deplasare și să mărească atenția, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Trebuie respectată limita de viteză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS