6.6 C
Craiova
miercuri, 27 octombrie, 2021
Știri de ultima orăLocalSancțiuni de 11.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti Covid, în Vâlcea

Sancțiuni de 11.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti Covid, în Vâlcea

Sancțiuni de 11.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție. În perioada acestui weekend , polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Vâlcea, polițiștii au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 199 de societăți comerciale, 507 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 4.575 de persoane și pentru neregulile constatate au fost aplicate 48 de sancțiuni contraventionale, cu amenzi în cuantum total de 11.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.55/ 2020.

3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea și Poliției orașului Bălcești au întocmit 3 dosare penale, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, față de două persoane din Bălcești, aflate în izolare, dar care nu au fost găsite la adresa declarată și față de o tânără din Brezoi care a părăsit unitatea spitalicească cu fețița sa, infectată cu SARS-COV2, fără acordul medicilor.

Portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Bancul zilei

Un angajat era în fața firmei, când şeful său...

ȘTIRI GdS