11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Acțiuni de verificarea măsurilor anti-COVID

Vâlcea: Acțiuni de verificarea măsurilor anti-COVID

În ultimele 24 de ore polițiștii vâlceni au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 82 de societăți comerciale, 125 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.300 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale (80 pentru nerespectare măsurii de protecție individuală, 3 sancțiuni pentru nerespectarea măsurii privind izolarea/carantinarea și 9 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație) valoarea totală a amenzilor fiind de 13.600 de lei.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.

Mulțumim operatorilor economici care au respectat măsurile impuse pe perioada stării de alertă, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare.

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS