Acasă Local Polițist din Vâlcea, lovit în cap cu cătușele de un tânăr de...

Polițist din Vâlcea, lovit în cap cu cătușele de un tânăr de 16 ani pe care voia să-l încătușeze

-

Un polițist din orașul Horezu a fost lovit în cap cu cătușele de un adolescent de 16 ani pe care voia să-l încătușeze. Tânărul a reușit să fugă, dar a fost prins de oamenii legii o oră mai târziu. Acum este reținut, iar procurorii cer să fie arestat preventiv.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, duminică noaptea, adolescentul de 16 ani a fost implicat într-un conflict cu o altă persoană, într-un bar din localitate. Acesta ar fi distrus mai multe bunuri din local, iar clienții, speriați, au solicitat ajutorul polițiștilor.

La fața locului a ajuns un echipaj de la Ordine publică, iar unul dintre agenți a vrut să-l încătușeze pe adolescentul agresiv. A reușit să-l imobilizeze, apoi, ajutat de rude și prieteni, minorul l-ar fi lovit pe agent în cap cu cătușele și a fugit.

„Echipajul de ordine publică ajuns la faţa locului şi observând comportamentul agresiv verbal şi fizic al suspectului a procedat la încătuşarea acestuia. În timpul manevrelor de imobilizare, după ce un agent de poliţie a reușit aplicarea unei cătușe pe mâna stângă a suspectului, în sprijinul acestuia din urmă au intervenit alte persoane care au cerut organelor de poliție să îl lase în pace pe acesta. Suspectul, profitând de situaţia creată, a reușit sa se elibereze şi, în încercarea de a scăpa, a lovit cu cătușa în zona capului agentul de poliţie, reuşind să părăsească locul comiterii faptei”, anunță reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.

Potrivit anchetatorilor, adolescentul a fost prins o oră mai târziu, iar acum este cercetat penal pentru ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

Procurorii cer ca adolescentul să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Agentul de poliție a fost examinat medical, constatându-se că nu se impune internarea lui. Acesta s-a ales cu „excoriatie-regiunea frontala” pentru care necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale, anunță procurorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Spitalul Gerota din Bucureşti a ieşit din carantină

La nivelul spitalului Gerota, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activități de dezinfecție și igienizare, iar în acest moment carantină a...