18.8 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Acţiuni de prevenţie în şcoli din Vâlcea

Acţiuni de prevenţie în şcoli din Vâlcea

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității Vâlcea au desfășurat activități de informare pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic. Acţinile au ca scop şi prevenirea delincvenței juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ. Polițiștii s-au întâlnit cu elevii din școlile de pe raza municipiului Drăgășani, orașului Băile Govora și localitățile Bunești și Ștefănești.

Cu această ocazie au fost purtate discuții cu elevii punându-se în vedere atât problematica violenței în școli, a delicvenței juvenile și victimizării minorilor, cât și pericolele pe care le prezintă rețelele de socializare și cum pot fi acestea evitate. Totodată, li s-a pus în vedere principalele infracțiuni care pot fi comise de către elevi sau ai căror victime pot deveni, consecințele actelor de violență, a sustragerii și distrugerii de bunuri, a absenteismului școlar, ale anturajului, consumului de alcool și tutun.

Fenomenul de bullying

De asemenea, li s-a pus în vedere faptul că prevenirea delincvenței juvenile şi a victimizării minorilor sunt segmente ale prevenirii criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracționalității, mai cu seamă datorită caracteristicilor vârstei, teribilismului şi dorinţei de a gusta noul la orice pas. Nu în ultimul rând, din cauza capacităţii reduse de a sesiza pericolul, tinerii pot deveni cu uşurinţă şi victime ale unor infractori.

S-a pus un foarte mare accent pe apariția fenomenului „bullying” în școli, expunându-se modalitățile prin care acesta se manifestă: exprimare inadecvată sau jignitoare, cum ar fi poreclire, tachinare, ironizare, imitare, amenințare, hărțuire repetată, bruscare, împingere, lovire, rănire, comportament care intră sub incidența legii.

Polițiștii au furnizat informații și sfaturi privind efectele negative ale consumului de droguri, consecințele deținerii și traficului ilicit de droguri, precum și posibilitățile de prevenție și tratament care pot fi aduse la cunoștință părinților, profesorilor și tinerilor prin linii telefonice de informare și ajutorare.

Este necesar ca școala să rămână acel mediu sigur și prietenos unde copiii obțin cunoștințe și deprinderi esențiale și dezvoltă relațiile definitorii pentru viitorul lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Filmările la „Avatar 3“ sunt gata „95 la sută“,...

Filmările la „Avatar 2“ s-au încheiat, a...

ȘTIRI GdS

Alegeri locale Craiova. Care sunt, de fapt, procentele obţinute...

Alegeri locale Craiova. Procentele anunţate aseară în urma exit-pollurilor nu prea bat cu cele rezultate la numărătoarea paralelă a partidelor.

Noi sensuri unice pe câteva străzi din Craiova

Primăria Craiova a anunţat că începând cu data de 1 octombrie se vor institui sensuri unice pe câteva străzi din municipiu. Reglementarea...

Câte patru partide au intrat în CL Târgu Jiu...

Câte patru partide au intrat în Consiliul Local (CL) Târgu Jiu, respectiv în Consiliul Județean (CJ) Gorj. Primar la Târgu Jiu a...

Cum va arăta noua componenţă a Consiliului Local Craiova

Noua componenţă a Consiliului Local Craiova. PSD va avea zece mandate de consilieri locali în noua legislatură, iar PNL - nouă.

Zeci de locuitori din Deveselu s-au dus la mormântul...

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Primarul din Sadova a murit la câteva ore după...

Eugen Safta, primarul comunei Sadova, din județul Dolj, a murit în cursul acestei nopți. Edilul, care candidase din...