16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaValcea: Politistii au descoperit jucarii contrafacute

Valcea: Politistii au descoperit jucarii contrafacute

Polițiștii au descoperit jucarii contrafacute, la unii comercianti.

din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat în perioada 05-06 decembrie 2019 verificări la agenții economici de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, a municipiului Drăgășani și a orașului Bălcești.


Scopul acțiunii desfășurate a fost de a preveni și de a combate comerțul ilegal de jucării și produse pentru copii, contrafăcute.


Au fost verificați 15 operatori economici, iar în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 și O.U.G. 28/1999 republicată, în valoare de 16.500 lei, fiind confiscată totodată și suma de 780 lei, reprezentând venituri nefiscalizate.

Jucarii pentru care există o alertă la nivel european

De asemenea, la un operator economic de pe raza municipiului Drăgășani a fost constatată o infracțiune prevăzută de Legea 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice. Au fost indisponibilizate 72 de jucării, în valoare de peste 1400 lei. Pentru astfel de jucarii există o alertă la nivel european, în sensul că acestea ar reprezenta un risc pentru sănătatea copiilor.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS