29.4 C
Craiova
miercuri, 5 august, 2020
Știri de ultima oră Local Vâlcea Valcea: Politistii au descoperit jucarii contrafacute

Valcea: Politistii au descoperit jucarii contrafacute

Polițiștii au descoperit jucarii contrafacute, la unii comercianti.

din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat în perioada 05-06 decembrie 2019 verificări la agenții economici de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, a municipiului Drăgășani și a orașului Bălcești.


Scopul acțiunii desfășurate a fost de a preveni și de a combate comerțul ilegal de jucării și produse pentru copii, contrafăcute.


Au fost verificați 15 operatori economici, iar în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 și O.U.G. 28/1999 republicată, în valoare de 16.500 lei, fiind confiscată totodată și suma de 780 lei, reprezentând venituri nefiscalizate.

Jucarii pentru care există o alertă la nivel european

De asemenea, la un operator economic de pe raza municipiului Drăgășani a fost constatată o infracțiune prevăzută de Legea 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice. Au fost indisponibilizate 72 de jucării, în valoare de peste 1400 lei. Pentru astfel de jucarii există o alertă la nivel european, în sensul că acestea ar reprezenta un risc pentru sănătatea copiilor.


Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Azotatul de amoniu care a provocat explozia din Beirut...

Substanţa care ar fi provocat explozia din...

ȘTIRI GdS

Vâlcea: 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19

Prefectura Vâlcea a anunțat că astăzi, în județ au fost înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Potrivit datelor Direcției...

Râmnicu Vâlcea: Începe reabilitarea străzii Mihai Viteazu

Primăria Râmnicu Vâlcea a anunțat că joi, 6 august, începe reabilitarea străzii Mihai Viteazu, iar traficul va fi restricţionat parţial.

Au început lucrările de reabilitare a unui sens giratoriu...

Au început lucrările de reabilitare a sensului giratoriu de la intersecţia bulevardului Dem Rădulescu cu strada Ostroveni, în cadrul programului ”Lucrări de...

Program de utilizare a pistei de alergare de la...

Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea a anunțat că începând de joi, 6 august, se permite accesul gratuit la Stadionul Zăvoi în vederea...

Locuitorii din Râmnicu Vâlcea reciclează

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) organizează  o nouă campanie...

Terasele rămân deschise în Râmnicu Vâlcea și după ora...

Municipalitatea din Râmnicu Vâlcea sprijină sectorul HoReCa de la nivel local şi nu impune închiderea teraselor la ora 23.00.