0.6 C
Craiova
marți, 5 decembrie, 2023
Știri de ultima orăLocalVâlcenii, invitaţi să participe la campania ”România reciclează”

Vâlcenii, invitaţi să participe la campania ”România reciclează”

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea organizează o nouă campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor uzate.

Joi, 14 noiembrie, între orele 9.00 – 15.00, locuitorii din Râmnicu Vâlcea vor putea preda echipamentele electrice şi electronice vechi şi acumulatorii portabili uzaţi la punctul fix de colectare amplasat în curtea fostului sediu al Liceului Tehnologic Oltchim (Chimic) de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 26.

Pentru echipamentele voluminoase (maşini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic (031.827.0000) ridicarea de acasă. Toţi cei care vor preda minim 10 kg de deşeuri electrice la centrul de colectare special amenajat vor fi premiaţi cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul „România Reciclează” îşi propune să crească gradul de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Autorităţile locale au obligaţia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare sau colectarea periodică cu operatori desemnaţi. În cadrul campaniei similare derulată în Râmnicu Vâlcea în luna iulie a acestui an, s-au colectat aproximativ 2 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Cei care le-au predat fiind premiaţi cu 301 tichete valorice însumând peste 3.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS