Acasă Actualitate Un caz de pestă porcină în Băbeni

Un caz de pestă porcină în Băbeni

-

Subprefectul județului Vâlcea, Aurora Gherghina, a convocat miercuri, astăzi, o ședință extraordinară de lucru pe tema situației actuale a pestei porcine africane, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Ședința a avut loc, ca urmare a adresei Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea, care a confirmat un caz de pestă porcină africană la o suină identificată într-o exploatație de tip familial din localitatea Băbeni.

În cadrul ședinței a fost aprobat programul de măsuri, privind combaterea focarului de pestă porcină africană din localitatea Băbeni, precum și măsurile ce se impun în zona de restricție aferentă focarului de boală, dar și în zona de protecție și cea de supraveghere.

Din datele prezentate și din planul de măsuri aprobat a rezultat faptul că NU SE IMPUNE măsura sacrificării porcilor domestici din gospodăriile populației, ci doar o atentă monitorizarea a zonelor enunțate.

Localitățile Băbeni, Valea Mare și Bonciu, sunt cele aflate în zona de protecție și pe raza cărora, personalul de specialitate din cadrul DSVSA Vâlcea, va desfășura acțiuni specifice de informare a populației cu privire la măsurile specifice de transport, igienă, sacrificare și comercializare a porcilor și a produselor din carne de porc, precum și acțiuni de inventariere a suinelor și de recoltare a probelor de laborator în vederea depistării virusului.

Totodată, în zona de supraveghere formată din localitățile Băbeni, Valea Mare, Slăvitești, Marcea, Șirineasa, Romani, Frâncești, Măgura, Tătărani, Munteni, Cremenari, Bratia Deal, Bratia Vale, Cocorul, Galicea, Ostroveni și Marcea, personalul de specialitate din cadrul DSVSA Vâlcea, va efectua un recensământ al tuturor exploatațiilor porcine și va desfășura activități specifice de informare a populației.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Nativii Berbec au noroc în afaceri astăzi. Dacă aveți propria companie, s-ar putea să încheiați un contract important care vă poate...

Pedepse cu suspendare pentru fraudarea APIA Dolj

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au început, ieri, judecarea apelului formulat de inculpaţii dintr-un dosar privind fraudarea fondurilor europene

UCB a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână

Universitatea „Constantin Brâncuși“ (UCB) din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor pentru o săptămână, după ce o studentă care a revenit din...