14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: 850 de poliţişti, în stradă în weekend

Vâlcea: 850 de poliţişti, în stradă în weekend

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, aproape 850 de poliţişti vâlceni au fost  în stradă, în week-end prelungit ce a trecut.

Peste 800 de poliţişti vâlceni de la ordine publică, de la rutieră, de la transporturi, precum şi de la structurile de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de la combaterea criminalităţii organizate au fost în stradă pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, în perioada acestei minivacanţe, motiv pentru care nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Poliţiştii au intervenit la peste 300 de solicitări primite din partea cetăţenilor şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste  260.000 de lei.

În perioada 12 – 15 august, 848 de poliţişti şi 440 de autospeciale au acţionat pentru ca această minivacanţă să fie petrecută în siguranţă.
Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite. În aceste zile, poliţiştii au fost prezenţi şi au acţionat în cooperare cu jandarmii din cadrul IJJ Vâlcea şi Brigăzii de Jandarmi Mobilă Fraţii Buzeşti Craiova pentru siguranţa cetăţeanului la manifestările religioase, evenimentele cultural-artistice şi ceremoniile militare la care a participat un număr mare de persoane.

Patrulele mixte au avut ca şi obiectiv menţinerea ordinii publice în mediul  stradal pe raza întregului judeţ. Totodată, poliţiştii au acţionat  pentru ca activităţile de comerţ să fie legale.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 186 de poliţişti au acţionat pe 15 tronsoane de drumuri naţionale, utilizând toate aparatele radar. O atenţie deosebită a fost acordată tronsonului de drum DN 7. Poliţiştii au aplicat  632 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceste 209 au fost  pentru nerespectare regimului legal de viteză şi 32 pentru nerespectare regulilor privind depăşirea.

Ca măsură complementară au fost reţinute 83 permise de conducere, din care 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şi 22 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au intervenit la 223 de sesizări primite de la cetăţeni, prin apeluri prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

În cadrul activităţilor efectuate, poliţiştii au aplicat 751 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 261.670 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS