9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaCampania „Motocicliştii există în trafic!”, în Râmnicu Vâlcea

Campania „Motocicliştii există în trafic!”, în Râmnicu Vâlcea

Campania a fost lansată în luna martie în Capitală şi în alte cinci oraşe din ţară – Constanţa, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Bacău.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, activităţi în cadrul campaniei de prevenire „Motocicliştii există în trafic!”, lansată în luna martie în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Bacău.
Aproximativ 30 de motociclişti din judeţul Vâlcea şi-au dat întâlnire în cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea şi au distribuit 300 pliante cu informaţii despre modul în care se pot evita accidentelor în trafic.

De asemenea, cu această ocazie, motocicliştii şi poliţiştii participanţi au lipit pe oglinzile maşinilor din parcarea unui centru comercial aproximativ 150 flyere care reprezintă un motociclist-
Una dintre principalele cauze ale accidentelor în care sunt implicaţi motociclişti este viteza prea mare. Alte cauze sunt neacordarea de prioritate, depăşirea fără asigurare şi distanţa prea mică între vehicule. Consumul de alcool a fost constatat în doar 4,7% dintre accidente.
În aceste condiţii, campania nu îi vizează doar pe şoferi, cât şi pe motociclişti. Scopul activităţii este ca şoferii să conştientizeze faptul că motocicliştii sunt mai vulnerabili şi să renunţe la prejudecata că toţi motocicliştii sunt teribilişti, iar motocicliştii să adopte o conduită rutieră preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS