15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalManagerul Spitalului Judeţean Slatina: Necropsia exclude legătura dintre blocarea liftului și decesul pacientei de 81 de ani

Managerul Spitalului Judeţean Slatina: Necropsia exclude legătura dintre blocarea liftului și decesul pacientei de 81 de ani

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Angela Nicolae, a declarat că necropsia a exclus o legătură de cauzalitate între decesul pacientei și blocarea liftului. Nicolae a subliniat că reviziile la lift erau la zi, iar manevrele de resuscitare au fost inițiate în timp ce pacienta se afla în lift.

Conducerea spitalului a emis un comunicat marți, oferind detalii suplimentare despre evenimentul de la sfârșitul săptămânii precedente. Pacienta de 81 de ani, cu multiple comorbidități, fusese transferată de la Secția Medicină Internă la cea de Neurologie și, ulterior, către secția Anestezie și Terapie Intensivă. În timpul transportului cu liftul, acesta s-a blocat, iar pacienta a intrat în stop cardio-respirator.

Manevrele de resuscitare au început în lift, fiind efectuate atât de medicul însoțitor, cât și de echipa medicală care a continuat procedurile până la transferul pacientei în secția ATI. Eforturi susținute au fost depuse pentru deblocarea liftului, iar acesta a fost funcțional din nou la ora 08:00. Din păcate, pacienta a fost declarată decedată la ora 08:05.

Managerul susține că toate procedurile au fost respectate

Incidentul a fost raportat imediat autorităților competente, inclusiv Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale și Direcției de Sănătate Publică Județeană Olt. Un proces-verbal de control a confirmat lipsa neregulilor în acest caz.

Managerul a subliniat că toate procedurile interne au fost respectate, iar un șef de serviciu a notificat organele de cercetare penală despre deces. Contractul de mentenanță și service pentru lift a fost în zi, ultima revizie fiind efectuată în noiembrie 2023.

Rezultatele controlului efectuat de Prefectul Județului Olt au fost confirmate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană Olt și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISCIR). Necropsia a exclus orice legătură de cauzalitate între blocarea liftului și decesul pacientei.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina respinge cu fermitate acuzațiile de mușamalizare și a prezentat toate informațiile într-un comunicat transparent. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele evenimentului, într-un dosar deschis pentru ucidere din culpă.

Citește și: Un polițist local din Satu Mare, reținut pentru agresiune sexuală asupra unui minor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS