10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOlt: Tânără găsită moartă în casă. Fratele ei, principalul suspect

Olt: Tânără găsită moartă în casă. Fratele ei, principalul suspect

O tânără de 22 de ani din Balş a fost găsită de fratele ei inconştientă în pat, cu sânge la gură, ea nemaiputând fi salvată. În urma necropsiei, poliţiştii efectuează cercetări pentru infracţiunea de omor, au informat, joi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

„La data de 16 august 2022, în jurul orei 2,45, prin apel 112, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost sesizaţi de un cadru medical de pe ambulanţă cu privire la faptul că a preluat o pacientă din oraşul Balş, pe care a transportat-o la Spitalul Orăşenesc Balş, unde i se efectuează manevre de resuscitare. La faţa locului, s-au deplasat poliţiştii Poliţiei Oraşului Balş, care din primele verificări au stabilit faptul că o tânăra, în vârstă de 22 de ani, din oraşul Balş, ar fi fost găsită de fratele acesteia, în vârstă de 24 de ani, în locuinţă, pe pat, inconştientă şi cu sânge la gură”, precizează IPJ Olt.

Tânăra nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acesteia. Trupul tinerei a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei.

În urma necropsiei s-a stabilit însă că tânăra a murit din cauza unor leziuni grave

În urma necropsiei s-a stabilit însă că tânăra a murit din cauza unor leziuni grave, astfel că poliţiştii au schimbat încadrarea juridică a faptei din ucidere în culpă în omor.

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt, de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Olt.

La data de 17 august 2022, în urma activităților investigativ operative ale polițiștilor și în urma rezultatelor necropsiei, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, iar cauza a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt“, mai precizează reprezentanţii IPJ Olt.

Fratele tinerei, suspect

Suspect de săvârşirea omorului este chiar fratele tinerei, care însă nu şi-a recunoscut fapta, dar a spus, în schimb, că ar fi avut ceva discuţii

„Este vorba de un tânăr de 24 ani care în perioada 14-15 august ar fi exercitat acte de violenţă asupra surorii sale, cu care locuia împreună, aplicându-i mai multe lovituri cu obiecte contondente în zona capului, torace, chiar şi compresiune la nivel cervical, astfel încât în cele din urmă victima  a decedat“, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa. 

El le-a spus anchetatorilor că „aşa a găsit-o, nu ştie ce s-a întâmplat“. „Recunoaşte că au fost nişte certuri, dar nu că el ar fi autorul direct al agresiunilor“, a mai spus procurorul Anca Anuţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS