4 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalOlt: Razie în piața agroalimetară din Osica de Sus

Olt: Razie în piața agroalimetară din Osica de Sus

Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Investigații Criminale și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt au desfășurat o acțiune punctuală în Piața Agroalimentară din comuna Osica de Sus, județul Olt. Acțiunea a urmărit respectarea tuturor normelor în vigoare, inclusiv combaterea evaziunii fiscale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.400 de lei, întrucât comercianții ofereau produse spre vânzare, fără a avea completate carnetele de producător și fără a deține documentele necesare care să ateste proveniența legumelor și fructelor.

Totodată, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, echipele mixte de control au discutat cu cetățenii, în vederea conștientizării importanței respectării măsurilor de distanțare fizică și de protecție individuală pentru a limita răspândirea virului COVID-19. Opt persoane au fost avertizate cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS