13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltDisponibilizări colective în domeniul confecţiilor textile, în judeţul Olt

Disponibilizări colective în domeniul confecţiilor textile, în judeţul Olt

În luna septembrie, peste 50 de angajaţi ai unei unităţi de confecţii textile din municipiul Caracal vor fi disponibilizaţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, Elena Iordache. Acesta a precizat că şi în lunile precedente au fost operate concedieri colective la fabrici de confecţii textile, potrivit Agerpres.

„AJOFM Olt a fost notificată privind concedierea colectivă, în luna septembrie, a 52 de angajaţi de la un agent economic din domeniul confecţiilor textile, din Caracal. În acest domeniu au mai fost anunţate disponibilizări şi în prima parte a anului, dar şi în luna august. Nu au fost însă efectuate toate disponibilizările anunţate“, a precizat Elena Iordache.

În luna august au fost disponibilizaţi colectiv 21 de angajaţi de la o fabrică de confecţii textile din Caracal

În luna august au fost disponibilizaţi colectiv 21 de angajaţi de la o fabrică de confecţii textile din Caracal. În prima jumătate a anului acesta au fost concediaţi alţi peste 200 de angajaţi ai unor fabrici de confecţii textile.

Cele mai multe fabrici de confecţii textile din judeţul Olt lucrează în sistem lohn şi activitatea lor depinde de contractele cu parteneri din străinătate.

De la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Olt au fost concediaţi colectiv 450 de angajaţi, din diferite domenii de activitate: confecţii textile; panificaţie; turnarea metalelor neferoase etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS