27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Contravenții la regimul silvic

Olt: Contravenții la regimul silvic

Polițiștii olteni au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei, pentru transport ilegal de material lemnos.

În aceste weekend, polițiștii au continuat să acționeze pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic.

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt au depistat în trafic, un bărbat de 31 de ani, din județul Argeș,  în timp ce transporta cu o autoutilitară material lemnos.

În urma verificării documentelor polițiștii au constatat faptul că mențiunile din avizul de însoțire nu sunt reale.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice.

De asemenea, cantitatea de 2 metri cubi material lemnos, în valoare de 700 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Drăgănești-Olt.

Ieri, polițiștii au depistat un bărbat, de 41 de ani,  în timp ce transporta material lemnos cu o autoutilitară pe Drumul Județean 546, în comuna Dăneasa.

Cu ocazia inventarierii materialului lemnos transportat s-a constatat faptul că lipsește cantitatea de 1,08 metri cubi, față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS