Acasă Local Olt Gripă confirmată oficial în trei școli din Slatina

Gripă confirmată oficial în trei școli din Slatina

-

Trei eleve de la trei școli diferite din Slatina s-au prezentat în urmă cu câteva zile la spitalul din Slatina, cu simptome specifice de gripă, analizele de laborator confirmând boala.

Direcția de Sănătate Publică Olt a transmis joi, 23 ianuarie 2020, că analizele efectuate la laboratorul Institutului Cantacuzino au confirmat trei îmbolnăviri prin gripă. Este vorba de trei fete, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, care s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență din Slatina cu simptomatologie severă, specifică gripei. Fetele au fost internate în secția de Boli Infecțioase a SJU Slatina, cu evoluție favorabilă. Niciuna dintre eleve nu era vaccinată antigripal. Virusul responsabil de îmbolnăvire este virusul gripal de tip B. Toate pacientele au primit tratament antiviral, administrându-li-se Tamiflu.

„Începand de astăzi, Direcția de Sănătate Publică Olt a instituit sistemul de raportare zilnică, prin cabinetele medicale şcolare, cu referire la situatia epidemiologică din mediul urban, care va fi transmisă Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru informare şi punere în aplicare“, a mai transmis DSP Olt.
La Spitalul Județean de Urgență Slatina se prezintă de acum zilnic pacienți cu simptomatologie asemănătoare gripei, efectuându-se săptămânal, în medie, 15 teste rapide de gripă. Cele mai multe, însă, sunt infirmate de laborator. În cazul celor trei eleve, nu toate au fost testate folosindu-se teste rapide.

ȘTIRI VIDEO GdS

Tenis de Masă /Competițiile au fost sistate până pe 30 iunie

Federaţia internaţională de Tenis de Masă (ITTF) a decis, în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus, să prelungească cu două luni suspendarea...